Занима те технологија, програмирање, учење нових програмских језика и framework-a? Или можда не знаш ништа о томе, а желела би да пробаш (јер док год не пробаш, не знаш да ли ти се допада и колико би добра била у томе)?

Пријави се на радионице!

Уколико је то случај, Rails Girls Beograd радионице су право место за тебе. Без обзира на то колико имаш година, да ли имаш пређашње искуство у програмирању или не, овај програм је направљен тако да ти током два дана пружа увид у то како изгледа wеб програмирање користећи Ruby on Rails технологију (веома драгу стартапима). Радионица је конципирана тако да током два дана учеснице раде са менторима и менторкама у малим група, где уз њихову помоћ уче да праве једноставну апликацију.

Rails Girls радионице нису курс, преквалификација или обука, већ прилика да се учеснице упознају са одређеном технологијом, алатима, спознају њихове могућности и открију да ли имају афинитета ка програмирању. За оне које имају предзнање о wеб програмирању, ово је свакако шанса да се упознају са новим програмским језиком.

Rails Girls Beograd заједница постоји од 2013. и до сад је организовала преко 10 бесплатних радионица за више од 400 учесница. Захваљујући радионицама неке од девојака су подстакнуте радионицама наставиле са учењем РоР-а, почеле да уче сродне технологије, добиле праксе или запослење у партнерским компанијама, вратиле се као менторке на наредним издањима.

РГБ радионице се одржавају 2 пута годишње, а од 2016. године организујемо и посебно издање намењено само тинејџеркама. Једна таква радионица се недавно десила и то 2. и 3. јуна у ICT Хуб-у. Rails Girls  идеја се након Београда проширила и на Нови Сад, Зрењанин, Ниш и Краљево, градећи заједнице на локалном нивоу.

Ове године, VIP Мобиле је препознао значај оваквог вида неформалне едукације и окупљања и подржао на годишњем нивоу  радионице које ће се одржавати до краја године у Београду, Новом Саду, Нишу, Краљеву и Зрењанину.

Наредна радионица која ће се десити заказана је за 23. и 24. јун у ICT Хуб-у (Краља Милана 10). Пријаве ће бити отворене до 17. јуна, а овде је могуће пријавити се за учешће.

Више информација о РГБ радионици можете пронаћи на сајту.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

 

 

 

Leave a comment