Од 7. до 9. септембра 2018. у Новом Саду ће се одржати други по реду међународни фестивал пијанизма Piano City Нови Сад, који окупља пијанисте свих генерација, различитих жанрова и извођачких профила. До 25. јула отворене пријаве за пијанисте.

Piano City
Пријави се на Пиано Сити!

Заинтересовани пијанисти свих узраста, различитих жанрова и извођачких профила, солисти и клавирска дуа, могу се за учешће на фестивалу пријавити на званичном сајту фестивала до 25. јуна 2018 у 24.00 ч.

Поред пијаниста извођача, могу се пријавити и грађани који желе да уступе свој приватни простор за одржавање кућних Piano City концерата, као и фирме које желе да свој пословни простор претворе у музичку сцену током Piano City викенда. Сви који су заинтересовани да на тај начин постану део Piano City фестивала могу то учинити попуњавањем одговарајућег формулара на сајту фестивала.

О фестивалу

Piano City није такмичарског карактера и није комерцијалан. Његова идеја је да приближи музику грађанима и привуче грађане музици, дајући прилику пијанистима да се представе на целодневним концертним маратонима на бројним локацијама у граду. Фестивал је покренут у Берлину 2010. године и данас се одржава у великим центрима, Милану, Напуљу, Палерму, Трсту, са тенденцијом даљег ширења. Нови Сад је четврти град домаћин у европској мрежи Piano City фестивала.

Више о манифестацији, као и о условима пријављивања и учешћа, можете сазнати на сајту и на Фејсбук  страници фестивала а како је изгледао први Piano City Нови Сад, одржан прошле године, можете погледати у промо споту  фестивала.

Добро дошли!

 

Leave a comment