У оквиру кампање културног наслеђа, ЕУ инфо центар у Београду и Делегација ЕУ у Србији у сарадњи са Мрежом културних центара земаља Европске уније (EUNIC) организују седми по реду Фестивал европског филма чија је сврха откривање и истраживање српске и европске културне баштине кроз филм.

Посети Фестивал Европског филма!

Мото кампање Европске године културног наслеђа и фестивала је „Наше наслеђе: Где прошлост сусреће будућност”.
Фестивал европског филма након мајских пројекција у Зајечару и Младеновцу, ове недеље сели у четири града, у Градски културни центар Ужице (4-7. јун), Културни центар Шабац (5-8. јун и 3-6. јул), Центар за културу Лазаревац (7. јун – 23. август) и Лесковачки културни центар (7-14. јун). Улаз на све пројекције је слободан, а љубитељи седме умености уживаће у 19 најновијих филмова у знаку културног наслеђа Старог континента: Немачке, Холандије, Аустрије, Кипра, Белгије, Мађарске, Хрватске, Словачке, Шпаније, Грчке, Шведске, Данске, Италије, Словеније, Бугарске, Француске, Португалије и Велике Британије.
За додатнеинформације и медијска гостовања обратите се Марији Стевуљевић на marija.stevuljevic@euinfo.rs.
***
Ове године Европска унија, под слоганом “Наше наслеђе: где прошлост сусреће будућност”, обележава Европску годину културног наслеђа. Током 2018. године, широм Европе биће организовани многобројни догађаји и манифестације, као и покренута серија иницијатива, чији је циљ да охрабри грађане да открију шта је то културно наслеђе њихових градова, региона, земаља и саме Европе. Под истим слоганом, Делегација ЕУ у Србији и ЕУ инфо мрежа (ЕУ инфо центар Београд и ЕУ инфо кутци у Нишу и Новом Саду) организују кампању промоције културног наслеђа која ће трајати током читаве године.
Више од 40 догађаја у Београду, Новом Саду, Нишу,  Новом Пазару и другим градовима биће организовано током кампање чији је циљ да се места од значаја за културнo наслеђе приближе грађанима, појача свест о заједничком културном наслеђу и ојача осећај припадности заједничком европском простору.

Све догађаје можете пратити на сајту кампање као и на друштвеним мрежама путем хаштагова: #EUfilmFest, #EvropaZaKulturu, #EuropeForCulture.

Leave a comment