Удружење за борбу против дијабетеса града Бограда “Плави круг”, традиционално седму годину за редом организује спортски турнир у баскету “КОШ ЗА ДИЈАБЕТЕС”. Турнир ће се одржати у суботу, 02. јуна 2018, са почетком у 10 часова  на теренима Спортског села Савски Венац (Делиградска бб).

Дођи на турнир!

“Кош за дијабетес” ће свечано отворити наша велика кошаркашка звезда Жарко Паспаљ, а поред њега учествова ће компаније, пријатељи и чланови Удрућења, као и познате личности које подржавају рад Плавог круга.

Као и сваке године циљ је да се подигне свест о значају физичке активности, размене искуства и да се добро забави у друштву младих бораца који живе са дијабетесом као и пријатеља Удружења. На турниру се може измерити и ниво шећера у крви, крвни притисак и добити савет од активистима Удружења за свакодневне активности и добру регулацију дијабетеса. Такође, једна од циљева турнира је прикупљање средстава за наставак рада Удружења.

На турниру ће бити обележен и шести рођендан “Плавог кружића” – удружења за децу оболелу од дијабетеса, најмлађи чланови ће имати прилику да се друже и учествују у “играма без граница” коју ће организовати пријатљи из организације Цапитал Цреw Белграде.

Овим путем позивамо све љубитеље кошарке, спорта и здравог начина живота да дођу и подрже рад Удружења, као што су то чинили и до сада, на чему су сви чланови бескрајно захвални.

“Плави круг” организује ову врсту спортске манифестације у сарадњи са ТК “Victoria” и уз подршку ГО Савски венац.

Извор: Канцеларија за младе града Београда

Leave a comment