Ново издање новосадског Блоксток фестивала биће одржано 2. јуна у парку поред железничке станице у Новом Саду, а звезде вечери биће састав Ритам нереда, најављују организатори.

Поред Ритма нереда, овог викенда у Новом Саду наступиће и Мортал комбат, Амајлија, Црни паун и Пагонис, Руке у вис, УВ, дечији хор Rochoir, док ће част да отвори програм припасти младом новосадском саставу 5 минута славе.

“Блоксток од свог оснивања подржава младе и неафирмисане извођаче, пружајући им прилику да наступе пред великим аудиторијумом. Након спроведеног конкурса, одлучено је да ће фестивал ове године отворити 5 минута славе”, каже један од организатора фестивала Дане Баста.

Посебан “штимунг” фестивалу даје и дугогодишња сарадња организатора са “Мото унијом Војводине”, организацијом која окупља велики број мото клубова из покрајине. Дефиле двоточкаша најпрометнијим градским булеварима и изложба у парку сваке године представљају својеврсну атракцију за посетиоце, али и доприносе афирмацији бајкерске субкултуре.

“Ово је фестивал за све генерације, што се види и по програм, који се мало разликује ове године, будући да је ове године и 20 година Фестивала. Надам се увек и лепом времену, а очекујем да све прође без инцидената, као што је увек до сада и био случај. Све остало је у суштини мање битно” каже Марко Танчик, један од организатора.

И ове године, из безбедносних разлога, апелује се да посетиоци не уносе пиће у стакленој амбалажи у парк, као и да се не приближавају железничкој прузи. Фестивал ће бити отворен у 17 часова, а свирке ће се одржавати до касно у ноћ, а улаз је бесплатан.

 

Leave a comment