Позивамо вас да посетите  неке од  интересантих програма у наредном периоду:

Посетите предстојеће програме!

Уторак, 22. мај – 19 часова – Представљање књиге  “24” Марије Павловић.

О књизи
Вида Ерић је нестала у Андалузији. Виктор Станковић креће за Малагу да је пронађе. Тако почиње путовање у средиште хипертрешреализма, под будним оком Златне руке и Пријатеља с Фејзбука. Да ли ће сусрет с плесачицама фламенка или посета фондацији Кармен помоћи детективу да пронађе несталу туристкињу, сазнајемо на обалама Атлантског океана. “24” Марије Павловић је књига у којој Ден Браун среће Хантера С. Томпсона.

О Марији
Марија Павловић, рођена 1984. године у Лесковцу, живи и ради у Београду као копирајтерка, уредница е-магазина и списатељица. Ауторка је драмског текста “Чудан случај госпође Џекил и докторке Хајд” изведеног два пута у Установи културе Пароброд у Београду, као и збирке кратких прича “Хорор приче свакодневице” (Матица српска, Нови Сад, 2014.) која је била у ужем избору за награде Биљана Јовановић и Душан Васиљев. Кратке приче су јој објављиване у зборницима београдског удружења Оксиморон, зрењанинском часопису Улазница, као и на загребачком Фестивалу Еуропске Кратке Приче. Учествовала је у регионалном књижевном пројекту Писци за будућност, у склопу пројекта Дијалог за будућност који представља заједничку иницијативу Предсједништва БиХ и Уједињених нација (УН). Учесница је фестивала кратке приче Кикинда схорт 2016. године и његовог пратећег програма.

Среда, 23. мај – 19 часова – Представљање књиге  “Дописивање немуштог” Момчила Бакрача 

Збирка приповедака вишеструко награђиваног песника и прозаисте Момчила Бакрача својеврсна је реминисценција на дело Семјуела Бекета. У свим целинама које сачињавају збирку, Бакрач приказује збивања која су у додиру са неизрецивим, на рубу понорне мистерије бивствовања и неразрешивости људске егзистенције. Наративи се држе матрице реалног света, дати су приповедачки питко, фабулирани динамично и узбудљиво, заплети су често изненађујући и пуни зачудних обрта; но просецају уском стазом надомак мистериозног наличја живота, границом сенке која прати појавни свет, сенчи људску природу, односе, пориве и судбине. Из ове књиге одиста провирује Немушто, и носећи и споредни ликови приповести као да су намочени и презасићени њиме, том неизрецивом и парадоксалном природом бивства и човековог бића. У овој прози све је на неки начин зачудно, премда је препознатљиво, блиско, свакодневно. Бакрачева проза је по више особина и својстава нешто ново и необично у нашој књижевној продукцији и традицији, наратив оригиналан и неодољиво прилепљив за читаочеву пажњу. О књизи ће поред аутора говорити Благоје Баковић и Бранислав Живановић, а књигу ће уз музичку пратњу “две гитаре” Славка Контре
и Марка Алексића читати Марина Мирковић.

Четвртак, 24. мај – 18.30 часова – Представљање књиге “Новосадски дневник 1991-2016″Ласла Вегела 

“Академска књига” и Булевар Боокс Вас позивају на представљање нове књиге Ласла Вегела “Новосадски дневник 1991-2016”, а у оквиру “Међународне научне конференције о књижевном делу Ласла Вегела”. Промоција ће се одржати на крају првог дана конференције, 24. маја, у 18часова, у књижари.

О књизи ће говорити: Гордана Драганић Нонин, Александра Ђурић
Боснић, Теофил Панчић и аутор.

Четвртак, 24. мај / Петак, 25. мај – 21.30 – Џез у књижари (Два дана џеза)

Новооснована издавачка кућа “ХОРЗ” и Булевар Боокс Вас позивају на несвакидашњи догађај – лансирање и концертно представљање шест нових издања “ХОРЗ”-а за три дана! Четири албума биће представљена 24. и 25. маја у Булевар Бооксу, а два албума, 26. маја у Беерај-у.

Четвртак 24. мај, 21:30 часова:

Лављи дани дима 

Димитрије Јаковљевић – електрична гитара
Даниел Море – контрабас
Лав Ковач – бубњеви

Земљани

Алберто Миорин – електрична гитара
Васил Хајигрудев – bass & synth
Марко Чурчић – bass
Лав Ковач – бубњеви

Субота, 26. мај – 21.30. – Свирка у књижари / Папер Анималс 

Четворка уједињена у бенд „Папер Анималс“ је млада, перспективна, талентована. Чланови су Софија Недељковић (вокал), Дамјан Јовановић (гитара), Дарко Пасујевић (басс), и Марко Ракић (бубњеви). Представљају се као алтернативни, индие рок бенд из Београда, чију музику карактеришу веселе мелодије, меланхолични текстови и несвакидашњи ритмови. Освојили су симпатије многих који су имали прилику да их чују!

За више инфо можете погледати овде.

Leave a comment