Отворене су накнадне пријаве за учешће у 12. Међународној студентској недељи у Београду!
Организација Светски омладински талас одлучила је да отвори накнадне пријаве за учешће на 12. Међународној студентској недељи у Београду 2018 (ИСWиБ- Интернатионал Студент Wеек ин Белграде), фестивалу едукативног и забавног карактера који ће се одржати од 15. до 23. јула у главном граду Србије под називом ,,Преузми иницијативу“.

Постани део ISWiB!

Иако је добијено више од 1000 пријава из целог света, услед велике заинтересованости која и даље траје, одлучили су да пруже још једну прилику свим младим професионалцима који желе да учествују на фестивалу.
Сваке године, ISWiB окупи око 200 студената из скоро 50 земаља света и представља највећи студентски фестивал тог типа у југоисточној Европи. Током осам дана овогодишњег фестивала учесници ће имати прилику да учествују у разним програмима као што су дебате, Сајам држава, Парада застава, али и у радионицама које представљају кључан елемент фестивала и које се из године у годину баве популарним светским темама и проблемима. Поделите своје идеје и ставове са колегама из Индонезије, Норвешке, Мексика, Литваније, Русије, Уругваја, али и региона, у окружењу без предрасуда, насиља, ксенофобије и говора мржње. Ступите у контакт са изванредним стручњацима из различитих области и искористите стечено искуство за унапређење свог окружења или покретање сопственог пројекта!
Још једном посебно охрабрујемо младе са хендикепом који долазе из Србије, као и припаднике других осетљивих група, да се пријаве и учествују јер ће од ове године фестивал бити прилагођен њиима у циљу промовисања важности повезивања свих младих из Србије са вршњацима из земље и света, као и укључивања у све активности фестивала кроз инклузивне групе.
Ове године организоваће се 10 различитих радионица о којима се више детаља налази на нашем сајту http://www.iswib.org.
Процес пријаве садржи два корака:
1. корак: попуњавање онлине формулара
2. корак: Скајп интервју на енглеском језику
Услови за учествовање:
1. Учесник треба да буде студент или дипломац који је недавно дипломирао.
2. Он/она мора да има између 18 и 30 година.
3. Учесник мора да испуни оба корака процеса пријаве (попуњавање онлине формулара + Скајп интервју).
4. Учеснику не треба виза.

Пријаве су отворене од 21. до 27. маја 2018. године у 23.59.
Сви пријављени кандидати ће о резултатима бити обавештени средином јуна.
Трошкови учешћа
Домаћи студенти који студирају на неком од универзитета у Србији плаћају трошкове учешћа у износу од 20е. У цену партиципације укључени су материјал за радионице, мајица и сертификат. За студенте из иностранства трошкове учешћа износе 150е. Студенти из Србије могу тражити и организовање смештаја, али у том случају плаћају пуну цену учешћа као и студенти из иностранства. Трошкови пута и џепарац нису покривени од стране организатора.
Постани и ти део  ISWiB интернационалне  породице!

Leave a comment