Уколико сте млади, а заинтересовани за креирање мрежа и обогаћивања знања у ефикасној, транспарентној и отпорној јавној администрацији и уколико тренутно радите у јавној администрацији, политици или у оквиру цивилног друштва, пријавите се на прву Летњу академију за младе Западног Балкана.

 

Очекују твоју пријаву!

Летња школа за младе Западног Балкана
Шведски институт позива младе из Албаније, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, Србије, Шведске и са Косова, да се пријаве на конкурс SAYP WB.

Програм
САYП је водећи програм који је развијен у циљу подизања свести, капацитета и отпорности у раду владе у земљама Западног Балкана. Програмом жели мода ојачамо младе и њихову способност у учествовању у процесу развоја одрживости државне структуре.

Учествовање у SAYP-у почиње тематским модулом (углавном је број учесника 30, а трајање модула је две недеље), који је потпуно бесплатан (укључује храну, смештај и авионску карту).

Модул
Модул је фокусиран на:

  • Изградњу мреже
  • Размену искуства
  • Развоју нових знања

Тематска радионица
Након одрађеног модула, учесници SAYP програма су добродошли да се прикључе тематској радионици као стипендисти Шведског института са студенстком мрежом – огромна професионална и глобална мрежа за контакте која би требало да одржи добру праксу и заједнички процес учења за одрживу будућност.

SAYP студенти, такође имају могућност да се пријаве за мале грантове како би изградили своје активности и искористити вршњачку мобилност за стручне посете у иностранству.

Ко може да се пријави?
Циљна група програма су млади (до 36 година) који су запослени у државној структури (држава, регион, општина) или у политичким организацијама, странкама или покретима. Такође, могу се пријавити и радници из цивилних друштава. Заинтересовани за SAYP програм 2018. који ће имати приоритет су:

  • Доносиоци одлука (политичари, запослени у Влади, запослени у странкама);
  • Јавни службеници (аполитички службеници који су запослени у државним агенцијама);
  • Запослени у цивилним друштвима (НВО волонтери).

Такође, могу да се пријаве и млади који не припадају горе наведеним групама, запослени у приватном сектору, независни консултанти, али неће бити приоритети.

Задаци
Учесници ће учити кроз практичне задатке, размењујући искуства и проналазећи заједничка решења за изазове у оквиру модерног управљања.

Начин и рок пријаве
Крајњи рок за пријаву је 15. мај 2018. године, а заинтересовани више информација о пријављивању могу пронаћи овде.

 Извор: iSerbia

Leave a comment