Пријавите се на регионални конкурс за кратке приче “Приче из комшилука 2”. Најбољи радови биће објављени у истоименој књизи, друга награда је таблет, а аутор победничке приче добија издавање књиге!

Пријави се на конкурс!

Конкурс отварамо 23. априла, на Светски дан књиге и ауторских права, а пријаве примамо до 23. маја у поноћ. Позивамо све грађане БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске који знају и воле да пишу да нам пошаљу своју причу.

Циљ нам је да дамо прилику младим, непознатим или неафирмисаним писцима и хроничарима да свету покажу свој таленат. Наравно, могу да се пријаве и сви они којима је писање професија, важно је само да прича буде ауторска и необјављивана.

Када је о темама реч – нема ограничења. Пишите о себи, својим комшијама, суграђанима, пишите нам о свом граду, селу, насељу, о свом љубимцу, пријатељима…

Услови конкурса:

Могу да учествују сви држављани БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске (аутори који су учествовали на прошлогодишњем конкурсу “Приче из комшилука” такође могу да се пријаве). Прича треба да буде дужине до 800 речи (или двије новинарске картице, величина фонта 14, Times New Roman), написана на службеним језицима и писмима наведених држава. Прича не сме бити објављивана на блоговима, друштвеним мрежама, на порталима, у новинама, књигама, магазинима и сл.

Причу пошаљите на мејл адресу priceizkomsiluka@gmail.com заједно са вашим подацима (на крају приче запишите име, презиме, град или место у коме живите и број телефона).

Награде:
Најбољи радови биће објављени у књизи “Приче из комшилука 2″, која ће бити издата у сарадњи са издавачком кућом ” Imprimatur” (+ ПДФ издање које ће бити бесплатно за преузимање на порталу Мондo).
Писцу најбоље приче биће омогућено издавање, штампање и промоција ауторске књиге, у издању издавачке куће “Имприматур”
Друга награда је таблет коју поклања компанија m:tel.

Најбоље приче и побједнике одабраће стручни жири:
Берислав Благојевић, писац, предсједник жирија
Борис Максимовић, књижевник, уредник часописа Талас и директор издавачке куће Имприматур, члан жирија
Александра Савић, предсједница Удружења лектора РС, члан жирија
Сандра Станић, проф. српског језика и књижевности, компанија м:тел, члан жирија

Извор: Najstudent.com

Leave a comment