Онлајн платформа на којој се размењују време и знање и промовише волонтеризам почела је са радом. Главни циљ подстицање младих на волонтеризам и активизам у локалној заједници.

ОПЕНС банка времена
Покрени се и волонтирај!

Опенс банка времена је платформа која пружа својим корисницима информације о томе где и на који начин могу бити проактивнији, односно како да пруже одређене волонтерске услуге, али и добију заузврат помоћ у различитим областима.

Осим услуга, волонтер размењује и своје сате. Часови који су потрошени волонтирајући кориснику се бележе и он исти број часова може да искористи као корисник одређених услуга које нуде други волонтери на платформи.

– Банка времена је креирана да бисмо се сви активирали и искористили време на најбољи могући начин. Такође, и да пронађемо себе и лакше откријемо своја интересовања и шта је то у чему смо најбољи. Коначно, банка времена је ту и да би нас научила како да учимо друге – то је предиван осећај – објашњава Милена Милошевић, корисница ове платформе.

ОПЕНС банка времена

На платформи се могу наћи доступни волонтери, тренутне позиције, невладине организације, школе, различите будуће активности…

– Главни циљ ове банке времена је подстицање волонтеризма и активизма код младих. Волонтирање ће овим постати доступније и интересантније, а употребом оваквог система за размену заједница може да постане самоодржива – кажу у ОПЕНС-у.

Опенс банка времена је пројекат који реализује Новосадски едукативни центар уз подршку ОПЕНС-а.

Сања Ђукић

Leave a comment