Факултет техничких наука од 18. до 20. маја 2018. године организује свој први Хакатон. Хакатон је намењен свим бившим, садашњим и будућим студентима ФТН-а.

       Хакатон за средњошколце и студенте

С обзиром на профиле које образује, ФТН је тренутно најатрактивнији на тржишту знања а опредељење да, и по условима студија „заузме високо место у друштву најбољих“ и максимално унапреди и приближи најбољим светским стандардима, изражено је и кроз поруку организатора овог Хакатона: Improve Students` Experience, која ће одредити и тему такмичења.

Хакатон је форма интензивног такмичења иновативних и креативних тимова који треба да одговоре на изазове и реше постављени задатак у кратком временском периоду.

Сврха овог догађаја далеко превазилази такмичења сличног типа јер се организује, не само у циљу подстицања нових идеја, размена знања и вештина и међусобне спознаје капацитета и потенцијала тимског рада, студената из различитих области науке, већ и као прилика за промоцију вредности студентима и средњошколцима.

Поред поменутог контекста, посебно се наглашава промоција вредности, због чега су предвиђена и атрактивна, научно-популарна предавања, изложбе, али и радионице које промовишу здрав начин живота.

Рок за пријаве је до 7. маја.

Пријава за матуранте је отворена овде, док се студенти могу пријавити овде.

Више информација можеш пронаћи на сајту ,Фејсбук и Инстаграм страници.

Извор: najstudent.com

Leave a comment