Ерсте Банка је покренула нови циклус Суперсте програма у оквиру којег ће више стотина младих људи бити у прилици да унапреди своје знање и вештине, а најуспешнији добити донације за реализовање планова у укупном износу од 5.100.000 динара.

Суперерсте финалисти

Први део програма је – Центрифуга, намењена формалним и неформалним групама које желе да развију друштвено одговорне пројекте у области културе, уметности и образовања. Заинтересовани тимови који пријаве своје идеје до 7. маја 2018. године преко платформе www.superste.net, имаће прилику да, осим финансијске, добију и менторску подршку из области маркетинга, комуникација, људских ресурса, дизајна, пројектног менаџмента, културе и предузетништва. Десет најбољих тимских иницијатива биће награђене са по 500.000 динара за реализацију пројеката, док ће један пројекат добити награду публике у вредности од 100.000 динара.

Програм Центрифуга намењен је формалним и неформалним групама младих креативаца старости од 16 до 35 година који желе да допринесу развоју друштва у целини као и својих локалних заједница.

Пријављивање се одвија на интерактивној платформи Supererste.net, на којој су и детаљне информације. Додатно, у Нишу, Новом Саду, Шапцу и Београду током априла биће организоване пројектне клинике и догађаји за све заинтересоване формалне и неформалне групе.

Овогодишњи програм донација Суперсте реализује се у сарадњи са Траг фондацијом и Sprawsm доо тимом. Прошлогодишњи победнички пројекти Центрифуге, који се реализују у седам градова Србије су: Птице на длану, Педалирање, Виртуелни водич кроз Нови Пазар, Hacker Space, Класика у посети, (Ре)Анимација споменика, Радионице за мајсторице, Драмимо заједно, Operation: Youth Activation и ВидеоПарк, док је награда публике припала пројекту Чувари природе.

Детаљније информације о конкурсу налазе се на порталу Supererste.net.

Извор: portalmladi.com

Leave a comment