Затварање Serbia Fashion Week-а, специјалан догађај поводом јубиларног, десетог издања пете по величини Недеље моде у Европи, увеличаће ексклузиван наступ фантастичне шансонијерке, Лор Прешак, у Српском народном позоришту 29. априла.

Лор Прешак наступа

„Нова Пјаф“! Овако париски Фигаро, у две речи описује нови албум велике француске шансонијерке, мајушне Лор Прешак. Композитор Жак Венерозо каже да је она нешто између Едит Пјаф и Џенис Џоплин. Истина, овај пут није негде између, него усред Србије!

Заједно са супругом, сјајним инструменталистом и вокалним солистом Станком Маринковићем, Лор ће представити нови албум и на њему шансону која је „побалканила“! У песмама иза којих стоји композитор и продуцент Селин Дион, надмећу се француска префињеност и душа Гуче. Музика Француске у српском руху, или обратно, тешко је рећи, први пут после Бреговића је на овакав начин освојила Париз. Лор и Станко су звезде легендарног париског кабареа „Aux trois maillet’z“, а баш као и Заз пре неколико година, они са овог места све чешће одлазе да наступају широм Европе.

Српска публика ће имати ексклузивну прилику да Лор, Станка и песме са новог албума премијерно чује и види на финалној вечери Српске недеље моде. Остаје још само да се нагађа, у каквом чуду ће се наћи када, између осталог, чује свинг у коме се преплићу дела Едит Пјаф и Звонка Богдана!

Serbia Fashion Week биће одржан од 24. до 29. априла на пет локација у Новом Саду које ће моду представити на несвакидашњи начин. Спектакуларно отварање Serbia Fashion Week-а биће одржано у Дунавском парку, алтернативна мода биће приказана у Кинеској четврти – у СКЦ Фабрици, изложба у Галерији Матице српске, ревијални део у Конгресном центру Мастер Новосадског сајма, док ће затварање бити одржано у Српском народном позоришту.

Отварање Serbia Fashion Week-а представиће праву уметничку бајку. Уз учешће 150 манекена обучених у моделе дизајнера који стижу из 30 различитих земаља света међу којима ће бити најзначајнији светски, регионални и домаћи модни креатори, Serbia Fashion Week ће поклонити Новосађанима и свим модним сладокусцима из региона и Европе вече за памћење. Дунавски парк који ће бити отворен за све посетиоце биће претворен у једну од највећих модних писти Европе а специјални ефекти и сценографија, уз пратњу оркестра и солиста опере Српског народног позоришта учиниће га чаробним. Синергија моде и различитих уметности биће приказана током специјалне изложбе у Галерији Матице српске, а затварање Serbia Fashion Week-а током ког ће бити уприличена и свечана додела награда биће одржано у Српском народном позоришту.

Улазнице за Serbia Fashion Week у продаји су на продајним местима GigsTix-а и путем сајта.

Leave a comment