Иако смо синоћ сви очекивали само потврду прошлих резултата, десило се нешто скоро немогуће.

Славље играча Роме након велике победе
Славље играча Роме након велике победе

Рома 3 – 0 Барселона

Како је Барселона у прошлој утакмици створила велику предност, уз помоћ Роме, било је очекивано да ће Рома вечерас изгубити поново. Ипак десило се нешто сасвим обрнуто. На изненађење свих нас Рома је победила са три гола разлике, а даље је прошла захваљујући голу који су постигли прошле недеље у гостима.

Први гол је постигао Един Џеко у шестом минуту. У педест осмом минуту предност је повећао Де Роси, један од кривица за аутогол у прошлој утакмици. Наиме Жерард Пике је направио прекшај, досуђен му је жути картон а Рома је добила пенал. До скоро самог краја било је неизвесно шта ће се десити. Гол за пролазак дао је Манолас у осамдесет другом минуту.

Манчестер Сити 1 – 2 Ливерпул

Манчестер Сити 1 – 2 Ливерпул
Манчестер Сити 1 – 2 Ливерпул

Претходну утакмицу Ливерпул је завршио са три гола предности, а на овој су само повећали своју предност. Иако су многи очекивали да ће Манчестер Сити ипак можда пружити бољу игру и покушати да смањи разлику, Ливерпул је победио и у овој утакмици.

Иако је први гол дао Габијел Хесус за Манчестер Сити, веч другом минуту, у другом полувремену уследила је контра Ливерпула. Прво је погодак постигао Мохамед Салах у педесет шестом минуту, потом је предност повећао Робертно Фирмино у седамдесет седмом.

Након ових утакмица добили смо два тима која ће играти полуфинале, Рому и Ливерпул. Остаје нам само да погледамо вечерашње мечеве и да сазнамо ко ће им се придружити у трци за најпрестижнији трофеј.

Адријана Турајлић

Leave a comment