Јубиларно, десето издање Serbia Fashion Week-а биће одржано од 24. до 29. априла. Тим Serbia Fashion Week-а припрема велика изненађења поводом овог јубилеја, које ће бити одржано на пет локација у Новом Саду које ће моду представити на несвакидашњи начин. Спектакуларно отварање Serbia Fashion Week-а биће одржано у Дунавском парку, алтернативна мода биће приказана у Кинеској четврти, у СКЦ Фабрици, изложба у Галерији Матице српске, ревијални део у Конгресном центру Мастер Новосадског сајма, док ће затварање бити одржано у Српском народном позоришту.

                 Младен Миливојевић Барон

Отварање Serbia Fashion Week-а представиће праву уметничку бајку. Уз учешће 150 манекена обучених у моделе дизајнера који стижу из 30 различитих земаља света међу којима ће бити најзначајнији светски, регионални и домаћи модни креатори, Serbia Fashion Week ће поклонити Новосађанима и свим модним сладокусцима из региона и Европе вече за памћење. Дунавски парк који ће бити отворен за све посетиоце биће претворен у једну од највећих модних писти Европе а специјални ефекти и сценографија учиниће га чаробним. Синергија моде и различитих уметности биће приказана током несвакидашње изложбе у Галерији Матице српске, а затварање Serbia Fashion Week-а обележиће једна од највећих модних креаторки на свету уз својеврстан перформанс и моделе какве до сада нисмо имали прилику да видимо на нашим просторима.

Најјачи ревијални програм Serbia Fashion Week-а до сада представиће више од 50 дизајнера из чак 20 различитих држава света. Ревијални део интернационалног фестивала моде и уметности, Serbia Fashion Week-а, одушевиће модне сладокусце бројним, светски познатим дизајнерима као што су Емерик Франсоа из Француске, Ерик Росете из Америке, Марио Дићи из Италије, Кигдем Каравит из Турске, представници Канадске недеље моде из Ванкувера, фестивала моде Fashionclash из Холандије, Руске недеље моде из Санкт Петерсбурга и многи други. Међу најзначајнијим српским дизајнерима који су такође потврдили учешће на Serbia Fashion Week-у су Звонко Марковић, који прославља свој јубилеј на Српској недељи моде, Бата Спасојевић, Бошко Јаковљевић, Василије Ковачев, Сузана Перић, Марија Шабић, Милица Тричковић, Александар Гаврић и многи други, док су свој долазак потврдили и бројни дизајнери из Словеније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Румуније.

Serbia Fashion Week, једина лиценцирана Недеља моде у Србији и највећи модни догађај у Југоисточној Европи биће одржан од 24. до 29. априла, када нас очекују многа изненађења и програмске новине. За више информација, прати сајт и друштвене мреже Serbia Fashion Week-а.

Фото: Светлана Браун

Leave a comment