Младе жене које се баве научноистраживачким радом у области природних наука могу да конкуришу за националне стипендије у оквиру светски познатог програма „За жене у науци“.

Подршка младим научницама! Пријави се!

Конкурс је у току и траје до 31. марта, а у склопу новог циклуса овог програма биће додељене три стипендије, свака у износу од по пет хиљада евра у динарској противвредности.

За стипендије „За жене у науци“ могу да конкуришу научнице које се баве истраживањима у области природних наука, имају до 35 година и уписане су на докторске студије или су их већ завршиле. Детаљне информације о томе како се пријавити, укључујући пријавни формулар и општа правила конкурса за 2018. годину, могуће је наћи на овом линку.

Програм националних стипендија, део је великог глобалног програма L’Oréal – UNESCO „За жене у науци“ који укључује различите видове подршке и афирмације улоге жена истраживача и њиховог доприноса научном напретку. Тренутно постоји у више од 50 земаља широм света, а у Србији је покренут 2010. године и реализује се у партнерству Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Националне комисије за UNESCO и компаније L’Oréal Балкан.

Ове стипендије се додељују сваке године имају за циљ даље научно и професионално усавршавање младих научница. Оне уједно представљају и вид подршке овим талентованим и посвећеним женама да, у тренутку који је можда преломан за њихову научну каријеру, унапреде свој научно истраживачки рад и подстицај да наставе да се баве науком у Србији. Учешћем у овом програму младим научницама је такође омогућен приступ међународној заједници жена у науци.

Стипендисткиње ће проглашене на свечаној церемонији која ће бити одржана у Београду током јесени 2018. године.

Извор: najstudent.com

Leave a comment