Сајам „Transport and Traffic Business Days“ настао је као унапређење манифестације „Недеља српске припреде – Недеља запошљавања“ која је одржана 2008. године на пет факултета Универзитета у Београду, а која је за циљ имала упознавање студената са процесом запошљавања, као и стањем привреде у којем се Србија тада налазила. Данас, десет година касније, пројекат „Transport and Traffic Business Days 2018“ представља традиционално окупљање студената Саобраћајног и сродних факултета из области саобраћаја, транспорта, логистике и информационо-комуникационих технологија и реномираних компанија које су стожер припреде у нашој земљи.

Посети Саобраћајни факултет 21. и 22. марта, биће занимљиво!

Пројекат ће ове године, као и претходне, трајати два дана, 21. и 22. марта, где ће се пружити могућност студентима да се боље упознају са компанијама које су водеће у областима саобраћаја. Осим ближег упознавања са компанијама, студенти ће као и претходних година, имати шансу да се опробају у студији случаја, као и у разговору за посао са потенцијалним послодавцем.

У оквиру студије случаја студенти ће по групама решавати одређене проблеме са којима се компанија сусреће из дана у дан и након проналаска решења, представити исто. Учесници студије случаја су студенти завршних година.

Разговор за посао је оно што сваког студента чека, пре или након завршетка свог студирања. У циљу савладавања треме која се сваком студенту јавља приликом одласка на разговор за посао, и ове године ће се организовати исти и том приликом студенти ће имати прилику да се упознају са будућим послодавцима.

Основни циљ сајма је да се кроз синергију науке и привреде пружи шанса младим академским грађанима да покажу сав потенцијал и ентузијазам који поседују и тиме докажу да представљају главну покретачку снагу за даљи привредни и друштвени развој наше земље. Осим студената, овај сајам је намењен и свима онима који имају потребу за нашим инжењерима и пословима које ми можемо да пружимо и тиме обезбедимо да Саобраћајни факултет постане синоним за пословност, квалитет и поверење.

За више информација посети сајт или нас контактирај путем мејла на office@ttbd.sfstudent.rs.

Leave a comment