Удружење студената технике Европе – BEST Београд организује CodeBeyond, интензивно програмерско такмичење које ће такмичарима пружити нова искуства из области информационих технологија. Учесници такмичења биће у могућности да кроз решавање реалног програмерског проблема, уз подршку ментора са програмерским искуством, искажу своју креативност и иновативност стварајући конкурентно софтверско решење.

Пријави се за CodeBeyond!

Такмичарски изазов састоји се из решавања једног главног и два додатна задатка, који ће бити додељени на дан отварања самог такмичења. Такмичење ће се одвијати тако што ће учесници радити на решавању овог проблема два дана од куће и један дан у просторији самог такмичења где ће уз подршку својих ментора, који ће им бити увек доступни, радити на решавању реалних програмерских проблема. У току свечаног отварања биће одржане интерактивне трибине о програмирању које ће знање такмичара повећати за још један корак.

„Интензивно програмерско такмичење као што је CodeBeyond омогућава нашим младим ИТ стручњацима да покажу своје умеће, сналажљивост, тимски дух, ентузијазам и тако покушају да побољшају стваран свет и реше конкретне проблеме. Та директна повезаност између виртуелног и стварног је заправо и највећа врлина овог такмичења“, рекла је Драгана Шиндић, главни организатор.

За такмичење које ће се одржати 13 – 17. априла 2018. године, биће одабрано 6 до 7 тимова који ће се састојати од 3 до 4 члана, као и појединци од којих ће бити накнадно састављени тимови. Свечано отварање, као и дан за рад са менторима, биће одржано у просторијама ИЦТ ХУБ-а који је подржао овај пројекат. Пријаве су отворене 16. марта путем форме на сајту.

Удружење студената технике Европе – BEST Београд је невладина, непрофитна и нестраначка студентска организација. BEST (енг. Board of European Students of Technology) окупља студенте инжењерских усмерења на 96 универзитета у 33 земље Европе. BEST Београд је кроз своје активности омогућио да више од 1500 студената Универзитета у Београду посети едукативне и културне програме широм Европе, као и да више од 2000 европских студената упозна Београд.

Leave a comment