Сатирична комедија, након које ћеш из позоришта изаћи с осмехом на лицу, пун утисака.

потпуно скраћена историја србије

Уколико си љубитељ позоришта, а притом волиш да се насмејеш и пријају ти сатиричне комедије, уживаћеш у представи Потпуно скраћена историја Србије, са репертоара Позоришта младих, која се, на један веома интересантан начин, враћа у прошлост наше земље, али обрађује и теме и личности које су данас актуелне на нашој сцени.  У наставку текста можеш да се упознаш са представом, али тек када је погледаш видећеш због чега имамо толико позитивне утиске о њој.

Радња представе Потпуно скраћена историја Србије

Историју Србије чине бројни ратови, атентати, политички преокрети, успони и падови. Они су у представи представљени са критичке дистанце и са веселије стране. Тако можеш да видиш како је изгледао Косовски бој, Немањиће као спортисте, посету Франца Фердинанда Сарајеву, а потом, из угла садашњости, и Жику Шареницу са одабраним гостима. У представу је укључена и публика, тако да глумци одабране изводе на сцену и постављају им једноставна и интересантна питања.

Улоге

Редитељ ове представе је Оља Ђорђевић, а главне улоге у представи имају Славица Вучетић, Кристина Савков, Марија Митровић, Славен Дошло, Саша Латиновић, Иван Ђурић, Данило Миловановић, Слободан Нинковић и Саша Стојковић.

потпуно скраћена историја србије

Осврт на представу

Како из Позоришта младих кажу:

Када се узме у обзир богатство историјског материјала, јасно је да у представи није могло да буде места за све. Нити нам је идеја била да се догађаји из наше ближе и даље историје фактографски реконструишу. Брзоплето смо се осврнули на одабране секвенце из данашњег угла, уз сагледавање последица те и такве историје. Какви смо били, какви смо у међувремену постали, какви смо данас и какви ћемо бити сутра…

Мишљења сам да ову представу треба погледати неколико пута. Иако је све врло схватљиво из првог, из простог разлога што је представа прилично лака за гледање (јер смо мање или више упућени у оно што се дешавало у прошлости наше државе, а посебно на оно што се сада дешава око нас), из другог пута ћеш је још боље сварити.

Ако волиш добре комедије, ово је комад који не смеш да пропустиш! Веруј нам на реч!

Када је ова представа на репертоару, погледај овде. 

 

Ања Минић

Фотографије: Позориште Младих

Leave a comment