Након што је на Serbia Fashion Week-у и свечаној додели награда Serbia Fashion Awards освојила награду за најбољи женски модел, српска манекенка Тара Шљукић добила је као награду пут и учешће на престижној Недељи моде у Њујорку, а потом освојила и срца многих лидера америчке модне сцене, те постала модел који је све чешће на насловним странама бројних америчких модних магазина. Њен успех у Америци запажен је и од стране водећих људи светске моде, те честитке стижу са свих страна.

             Тара Шљукић прима награду

Тара Шљукић је 2016. године присуствовала Serbia Fashion Week-у као гост, када су је модни стручњаци запазили и предложили јој да не буде део публике, него писте. Тада шеснаестогодишња Тара је послушала савет и отиснула се у свет моде исте године. Наредних неколико сезона, она је напредовала и стекла искуство и врло брзо уверено владала пистом Српске недеље моде. Убрзо потом пружила јој се прилика да ради као модел у Паризу, на позив чувеног Емерика Франсоа, члана институције Високе моде Француске. Након тога, током прошлогодишње доделе награда Serbia Fashion Awards у новембру је добила награду од Serbia Fashion Week-а која јој је омогућила пут и представљање на New York Fashion Week-у. Ерик Розете, председник платформе New York Fashion Week, који сваке године присуствује Serbia Fashion Week-у као гост и део жирија, изјавио је да је поносан на Тару и њен успех. Да је Тарина каријера невероватном брзином кренула узбрдо, потврђује и чињеница да је већ сада постала миљеница многих уредника престижних модних магазина у Америци, те да је редовно „лице са насловнице“.

Поводом великог успеха у Америци, Тара је изјавила: „Након освајања награде за најбољег женског модела на Serbia Fashion Week-у добила сам званичан позив од Ерика Розетеа да будем ВИП гост и учествујем на престижној Недељи моде у Њујорку. Бити део догађаја какав је New York Fashion Week је огромна привилегија која заиста пружа безброј могућности, попут насловница, ревија на којима сам учествовала, пропраћених од стране Fashion ТВ и многих других. Изразила бих велику захвалност Serbia Fashion Week-у где сам имала прилику да стекнем искуство као и да упознам многе велике људе у свету моде. Захвална сам и на бројним пријатељствима која сам склопила са моделима и тимом ове Недеље моде, а оно што увек и свуда волим да истакнем је да се атмосфера иза сцене нигде не може поредити са атмосфером на нашој Недељи моде, на Serbia Fashion Week-у.“

Јубиларно, десето издање Serbia Fashion Week-а  биће одржано од 24. до 29. априла. Тим Serbia Fashion Week-а припрема велика изненађења поводом овог јубилеја. Буди у току.

Leave a comment