Ако си ИТ ентузијаста и спреман/-а сте да направиш још један корак ка светлијој будућности, ФОНИС и Истраживачко – развојни центар Факултета организационих наука у сарадњи са компанијом Телеком Србија организују пети по реду ФОН Хакатон, традиционално такмичење у програмирању за младе.

            ФОН Хакатон 2018 те очекује!

Поред Хакатона и ове године такмичари ће имати могућност да учествују на делу пројекта под називом Tech Challenge, где ће имати прилику да прикажу своју креативност и предложе иновације везане за пословање компаније партнера.

ФОН Хакатон ће се одржати 31. марта и 1. априла у просторијама Истраживачко-развојног центра Факултета организационих наука. Такмичари ће добити шансу да у тимовима од 3 или 4 члана, покажу своје знање, идеје и креативност и да у року од 24 часа реше реалан проблем из области рада над подацима.

Пријаве за Хакатон и Tech Challenge су отворене за све младе од 16 до 26 година из Србије и региона, и трајаће до 12. марта у поноћ. Учесници Хакатона ће бити одабрани на основу попуњене пријаве и теста њихових програмерских вештина, а учесници на делу под називом Tech Challenge само на основу пријаве која се налази на сајту пројекта.

ФОН Хакатон инспирише средњошколце и студенте да усаврше своја знања и вештине радом на пројекту који директно утиче на побољшање различитих аспеката пословања партнера и живота људи. Учесници тиме стичу корисна искуства која ће им бити од великог значаја за напредак у каријери и професионално усавршавање.

Пројекте које тимови буду осмислили и реализовали оцењиваће стручни жири чије мишљење и искуства ће такмичарима омогућити да на прави начин усаврше своје способности у будућем раду.

Презентација завршних апликација тимова одржаће се 1. априла у вечерњим часовима након чега следи свечана додела награда. Искористите своју шансу, пријавите се на време и стекните једно незаборавно искуство!

Више информација о самом такмичењу и пријаве за оба дела пројекта можеш пронаћи на сајту.

Извор: najstudent.com

Leave a comment