Студентска организација ESTIEM LG Belgrade дванаести пут заредом организује пројекат „Case Study Show 2018“ који ће се одржати од 3. до 10. марта у општини Стари град, на Факултету организационих наука и у хотелу Metropol Palacе.

                      Case Study Show 2018

Case Study Show је манифестација едукативно-такмичарског карактера која пружа идеалну прилику свим младим и амбициозним студентима да закораче у пословни свет и да теоријско знање стечено током студија примене у пракси. Студенти се такмиче у решавању студије случаја коју задаје једна или више компанија учесница. Она представља реалан пословни проблем, а најуспешније такмичаре очекује програм праксе, тренинга или организације специјалног догађаја у компанији за коју су решавали студију случаја.

Пре званичног отварања пројекта, 3. и 4. марта, одржаће се предавања, један део Case Academy-а на Факултету организационих наука. Case Academy је део пројекта намењен најпре студентима почетних година студија и онима који немају искуства у решавању студије случаја. У оквиру четири радионице, три предавања и тренинга, студенти ће имати прилику да од стручњака из ове области науче нешто више о начину на који би требало да приступе решавању реалног пословног проблема.

Студенти свих факултета Београдског универзитета могу 6. марта посетити општину Стари град, где ће се одржати Meet Up, који студентима пружа могућност да у неформалној атмосфери разговарају са представницима свих компанија учесница, остваре значајне контакте, као и да се боље информишу о њиховом пословању.

Трибина Show (me) business, која ће се такође одржати 6. марта, у општини Стари град је оно што издваја овогодишњи Case Study Show у односу на претходне. Представници компанија: Delhaize Serbia, Mozzart Bet, Henkel, Bosch, Vip Mobile, United Cloud ће имати прилику да представе своје пословање, актуелна дешавања у својим компанијама, као и шта компаније очекују од својих потенцијалних запослених. Отворена је за све студенте Београдског универзитета!

У оквиру другог дела Case Academy-а, Case Room-а, 8. и 9. марта на Факултету организационих наука учесници ће имати прилику да научено и примене у решавању једне студије случаја у тимова од по четири члана. За решавање пословног проблема имају четири сата, наког чега се бира победнички тим.

Паралелно са Case Room-ом, 8. и 9. марта, одржава се и Business Case, главни и највећи део пројекта који подразумева решавање студије случаја из области пословања компанија учесница. Учесници се такмиче у тимовима од по четири члана и имају пет дана да реше задату студију случаја, након чега се такође бира победнички тим.

Speed Dating ће се одржати 10. марта у хотелу Metropol Palace и овај део пројекта представља кратак интервју на ком ће заинтересовани учесници имати прилику да се по други пут упознају са представницима компанија, овог пута у формалној атмосфери и стекну корисна знања. Након Speed Dating-а следи свечано затварање пројекта.

Пројекат окупља око себе младе људе различитих вештина и интересовања, који су спремни да заједничким снагама у тимском раду дођу до најбољег решења.

За више информација посети званичан сајт. или пошаљи мејл на marija.minic@estiem.org.

Leave a comment