Развојни центар компаније Мајкрософт у Србији пету годину заредом организује догађај „Женске приче о ИТ-у“, са циљем да подстакне девојке и младе жене да развијају каријеру у области информационо-комуникационих технологија.

Са прошлогодишњег дружења

Догађај ће се одржати у петак, 9. марта 2018. године од 10.00 до 18.00, у просторијама Развојног центра, а студенткиње ће имати прилику да разговарају са запосленима, као и да тестирају нека од решења на којима се у Центру ради. На овај начин се жели приближити свакодневна атмосфера у развојном центру једне од највећих глобалних технолошких компанија, која за студенткиње већ током студија може постати окружење за даљи професионални развој.

Током целодневног програма студенткиње ће имати прилику да:

– кроз интерактивне радионице сазнају више о могућностима које нуди каријера у ИТ сфери,

– кроз личне примере инжењера из Развојног центра добију одговоре на питање шта је потребно да се пријаве за праксу или посао у интернационалнојкомпанији,

– сазнају више о пројектима на којима се ради у Мајкрософт развојном центру у Србији.

Развојни центар Мајкрософта у Србији у свом тиму има велики број жена које заједно са својим колегама раде на развоју светски признатих пројеката. Током претходне четири године, „Женске приче о ИТ-у“,угостиле су више од 400 студенткиња, а неке од учесница претходних дружења наставиле су каријеру управо у развојном центру, где су добиле прилику да креирају технологије будућности. Њихове приче су најбоља препорука за све девојке које желе да се развијају у ИТ индустрији – даје важно да буду храбре и да покушају.

Мајкрософт развојни центар у Србији са великим задовољством, позива све заинтересоване студенткиње техничких, рачунарских и математичких факултета у Србијида се пријаве на caskanje.mdcs.rs.

Пријаве су отворене до 25. фебруара 2018, а број места је ограничен.

Leave a comment