Студенткиње хотелијерства Природно-математичког факултета у Новом Саду постигле међународни успех!

хотелијерство
Милорад Тодоровић, наставник вештина са Зорицом Дражић, Катарином Королија и Катарином Адамовић

Сваке године почетком фебруара, у Спаладиум арени у Сплиту, одржава се сајам угоститељства под називом Adriatic gastro showУ оквиру ове манифестације, већ друге године заредом, 7. фебруара, одржано је и Међународно такмичење бармена под називом „Pipi Lady’s Cup 2018“.

Департман за географију, туризам и хотелијерство, Природно – математичког факултета, Универзитета у Новом Саду, представљале су студенткиње Зорица Дражић, Катарина Королија и Катарина Адамовић, као и Наставник вештина Милорад Тодоровић као ментор студената.

У озбиљној конкуренцији професионалних барменки, студенткиња Зорица Дражић освојила је прво место и пехар у категорији „Најбоља декорација коктела“ за дуги коктел под називом Azur DreamКатарина Королија представила је дуги коктел Tropic Delight и освојила друго место у категорији Long drink NIRS док је Катарина Адамовић освојила треће место и пехар у категорији Long drink Real puree са коктелом Passion Fantasy.

Организатор такмичења је Хрватска удруга бармена. С обзиром на то да је догађај намењен искључиво дамама, на такмичењу је учествовало 26 барменки из Хрватске, Словеније, Црне Горе и Србије. Такмичење је оцењивано према критеријума Међународне асоцијације бармена (ИБА).

Честитамо студентима на освојеним наградама!

Leave a comment