АКЦ Гнездо је уметнички простор намењен оживљавању и промовисању савремене уметности кроз изложбе, фестивале, свирке, биоскоп, дискусије и радионице. 

АКЦ Гнездо отвара излагачку сезону 2018!

Конкурс је отворен за: самосталне и ауторске изложбе, као и за кустоске изложбе / пројекте, те за једнодневне презентације / пројекције / промоције / дискусије.

За конкурс је неопходно поднети:

  • податке о излагачу или излагачима (име и презиме, важећа е-маил адреса и број телефона)
  • опис пројекта (до 2.000 карактера)
  • техничку спецификацију пројекта – визуелну документацију (до 10 илустрација пројекта са којим се конкурише)
  • радну биографију.

На конкурсу могу да учествују сви грађани/ке Србије и страни држављани/ке.

Жири ће предност давати уметницима који у свом раду истражују ефекте ултраљубичастог светла, затим пројектима који до сада нису били реализовани, обраћајући пажњу на иновативност и техничку изводљивост пројекта.

Изабрани пројекти морају да буду спремни за реализацију изложбеног програма од априла 2018. Термини ће бити накнадно утврђени.

Уметници се обавезују да ће реализовати пројекат који је прихваћен на конкурсу. Уколико аутори знатно промене одобрени пројекат, Алтернативни културни центар Гнездо задржава право да не прихвати измене.

АКЦ Гнездо обезбеђује:

  • галеријски простор
  • стручну помоћ при поставци
  • ПР активност
  • доступну техничку опрему (1х пројектор, УВ хp лед рефлектор 20w х 4, 1х стерео сyстем 3.1, 1х стерео сyстем 2.2, 1х лаптоп, 1х персонални рачунар)

Начин пријављивања

Конкурсна документација (опис пројекта, визуелна документација и радна биографија) мора се наћи у једном ПДФ документу (ПДФ документ мора носити назив пројекта или име уметника) који треба доставити искључиво електронским путем на адресу: akc.gnezdo@gmail.com.

Пријаве се примају до 22. фебруара 2018. у поноћ.

Одлуку о прихваћеним пројектима жири ће објавити до краја фебруара, о чему ће учесници бити обавештени е-маилом.

Извор: youth.rs

Leave a comment