Београдска отворена школа у сарадњи са Фондацијом за отворено друштво расписује конкурс за доделу стипендија у оквиру Програма подршке намењеном докторандима, члановима академске заједнице и запосленима на високошколским установама (Civil Society Scholar Awards – CSSA) за школску 2018-2019. годину.

Пријави се за финансирање свог академског пројекта!

Програм стипендија CSSA подржава међународну академску мобилност са циљем да докторандима, члановима академске заједнице и запосленима на високошколским установама пружи подршку и омогући приступ средствима која су им потребна за даље академско-професионално усавршавање.

Области

Прихватљива је било која област у оквиру друштвено-хуманистичких наука, а посебно оне које су везане за: одрживи развој, управљање природним ресурсима, право, правду и управљање, јавно здравље, економска права и оснаживање сиромашних, социјални рад и унапређење заједнице, нови медијски закони и политике; инклузивно образовање, пост-конфликтне студије, људска права.

Активности које могу бити финансиране

Програм подршке намењен је краткорочним, међународним истраживачким пројектима као што су: рад на терену (прикупљање података), истраживачке посете библиотекама, архивима или универзитетима, развој курикулума, активности у области међународне истраживачке сарадње које ће довести до објављивања рецензираних радова.

Трајање пројекта: 2 до 12 месеци.

Локација реализације пројекта: сви пројекти се морају реализовати изван земље у којој апликант тренутно борави.

Временски рок за извођење пројекта: од 1. септембра 2018. године до 31. августа 2019. године.

Пројекти који се изводе у Сједињеним Америчким Државама могу бити финансијски подржани уколико њихова реализација отпочне након 1. фебруара 2019. године.

Максималан износ средстава за који се конкурише је 15 хиљада америчких долара.

Ко може да се пријави?

1. Студенти докторских студија који студирају на неком од акредитованих универзитета у Србији или иностранству у областима које су прописане конкурсом;

2. Запослени на високошколским установама у Србији, а који имају диплому мастер студија.

Како се пријавити?

Пријаве се врше путем онлајн формулара који можеш пронаћи ОВДЕ како би се регистровао/-ла и испратио/-ла даља упутства.

Информације о програму можеш добити у канцеларијама Београдске отворене школе, сваког радног дана од 10 до 17 часова: Масарикова 5/16, телефон +381 11 30 61 577 или на мејл: akademsko.savetovanje@bos.rs.

Састанке је неопходно прво заказати мејлом или телефоном.

Рок пријаве је 31. март 2018. године.

Извор: iserbia.rs

Leave a comment