Иницијатива младих за људска права овим путем позива младе узраста од 18 до 25 година из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Новог Пазара и Ниша да се пријаве за учешће на серији дебата које ће бити организоване у ових пет градова током фебруара и марта ове године.

Искажи свој став!

Програм се реализује са циљем да се млади кроз форму дебате заинтересују и образују о политичком питању Косова негујући и подстичући културу дијалога.

Како би се грађани и грађанке, посебно млади људи информисали, заинтересовали и активно укључили у дијалог о Косову, Иницијатива организује такмичење у дебатовању кроз пет дебата. На пет изабраних тема које су отворене у оквиру унутрашњег дијалога, селектовани учесници и учеснице ће бити подељени у про ет контра тимове, на траговима поделе либералне и конзервативне Србије. Дебате ће бити организоване у поменутих пет градова, а тимови ће добити менторе односно менторке који ће им помагати у утврђивању аргументације на основу података изнетих у публикацији „Косовска хронологија (1974-2017)“, која ће бити промовисана кроз цео програм.

Жири који ће одредити победнике ће чинити ментори/ке, као и истакнуте особе позване да дају свој допринос дијалогу. Након сваког дебатног такмичења, биће формиран панел од ментора и додатних гостију (представници омладинских огранака политичких партија, омладинских и студентских организација, активиста/киња и истраживача/ца) који ће са публиком водити разговор о отвореним питањима током дебатног такмичења.

Поред дебата, у оквиру овог програма Иницијатива у фебруару и марту организоваће три отворена панела у Бујановцу, Прешеву и Београду где ће – поред представника младих из већ наведених 5 градова – учешће у панелима узети и представници омладинских организација, различитих институција, политичких и друштвених актера и медија са југа Србије као и севера Косова.

Сви заинтересовани могу се пријавити попуњавањем пријаве до 06. фебруара до 17 h. За сва питања и информације можеш писати на marko.milosavljevic@yihr.org или позвати на број телефона +381 11 30 35 145.

Програм „Дебатом до дијалога о Косову“ се реализује уз подршку Фондације за отворено друштво Србија кроз пројекат „Отворени, инклузивни и партиципативни дијалог о Косову и уставним променама“.

Извор: najstudent.com

Leave a comment