Једанаеста зимска радионица „Јеврејска уметност и традиција“ одржаће се од 5. до 10. фебруара 2018. године, у организацији Одељења за историју уметности и Центра за студије јеврејске уметности и културе на Филозофском факултету у Београду.

Упознајмо јеврејску културу и традицију!

Циклусе предавања у оквиру овогодишње радионице држаће гостујући професори, др Елиезер Папо са Универзитета Бен Гурион из Негева у Израелу и др Љиљана Добровшак, виши научни сарадник института друштвених наука Иво Пилар из Загреба. Поред гостујућих стручњака у оквиру радионице појединачна предавања ће држати професори са Одељења за историју уметности и колеге са других одељења и институција, те амбасаде Израела.

Предвиђени курсеви и појединачна предавања имају за циљ да полазнике упознају са различитим феноменима и концептима из домена јеврејске уметности и традиције.

Зимска радионица је намењена студентима хуманистичких и друштвених наука београдског универзитета, заинтересованим за културну историју јеврејског народа, са нарочитим освртом на визуелну културу, књижевност и верску традицију Јевреја. У оквиру радионице предвиђен је обилазак Јеврејског историјског музеја као и јеврејске топографије Београда уз посету богослужењу у београдској синагоги Сукат Шалом. Пријаве за радионицу отворене су до 4. фебруара 2018. године, посредством формулара који је потребно послати на електронску адресу:  promo@f.bg.ac.rs.

Извор: najstudent.com

Leave a comment