Канцеларија за младе Градске управе града Београда расписала је позив за волонтере у организационом тиму Деветог београдског интернационалног филмског фестивала особа са инвалидитетом – БОСИФЕСТ 2018.

Прикључи се организационом тиму БОСИФЕСТ-а!

БОСИФЕСТ је међународни филмски фестивал особа са инвалидитетом, једини те врсте у југоисточној Европи, који се ове године по девети пут одржава у Србији у организацији Хенди Центра Колосеум.

И ове године ће бити приказан велики број филмова – како у такмичарском, тако и у ревијалном делу. До сада је у оквиру БОСИФЕСТ-а приказано преко 300 филмских остварења на тему живота особа са инвалидитетом или су њихови аутори особе са инвалидитетом.

Више о БОСИФЕСТ-у можеш видети на званичном сајту фестивала.

Уколико желиш да будеш део тима који реализује овај фестивал, учествујеш у различитим активностима и процесима током организације фестивала и стекнеш нова знања и искуства, потребно је да основне податке (име, презиме, годиште, занимање, мејл адресу и број телефона), као и своју мотивацију за пријављивање образложену у пар реченица пошаљеш на мејл адресу hc.koloseum@gmail.com до понедељка, 25. јануара.

Ангажовање волонтера на фестивалу БОСИФЕСТ је конципирано тако да су волонтери ангажовани у више фаза, од припреме до саме реализације фестивала. Наши волонтери добијају искуства у свим сегментима организације фестивала (по фазама).

1.фаза

Контакти са медијима, контакти са НВО, контакти са филммејкерима, објава конкурса, ангажовање у виду промоције фестивала на друштвеним мрежама (Фејсбук, Твитер), контакти са спонзорима.

2.фаза

Уношење информација на званични сајт фестивала, превођење текстова за сајт, састављање текстова за стране часописе (промовисање фестивала), контакти са фестивалима у региону и свету, обезбеђивање смештаја за госте фестивала, ажурирање филмова за ревијални и такмичарски део, превођење синопсиса за каталог.

3.фаза

Подела позивница (амбасаде, културни центри, факултети…), подела карата (школе, факултети, НВО…), подела задужења током фестивала, дежурство током трајања фестивала, организовање радионица на фестивалу, организовање отварања и затварања фестивала.

По завршетку фестивала сви волонтери који су учествовали у свим фазама припреме фестивала добиће диплому.

Извор: prakse.rs

Leave a comment