Искористи своје слободно време на најпаметнији начин.

Одавно је познато да откад је интернета, имамо могућност да завиримо у било који део света, сазнамо информације које нам без њега никада не би биле доступне или научимо нешто што бисмо иначе платили и неколико хиљада динара. На њему се налази читав корпус најразличитијих техника и сајтова за учење, трикова и предлога како да нешто урадимо или поправимо потпуно бесплатно.

Знање није скупо, али је непроцењиво

 Ипак, према истраживању компаније Multiview, људи широм света највише времена проводе на друштвеним мрежама. Резултат оваквог утрошка времена јесте да све то знање које нам је данас доступно потпуно бесплатно, остаје неискоришћено.

Уколико не желиш да своје сате сваког дана поклањаш само Фејсбуку и Инстаграму, већ ти је у циљу да свом мозгу приуштиш и заиста квалитетан садржај, ми ти предлажемо неколико ствари које можеш сам потпуно бесплатно научити.

Кодирање није само за програмере

Мноштво сајтова доступно је онима који желе да науче да кодирају, а туторијали су прилагођени потпуним почетницима. Можеш посветити један сат сваког дана ХТМЛ-у и након неког времена, моћи ћеш да направиш сопствени сајт. Ово је вештина која је веома тражена данас, а чак иако си мислио да ниси тип особе којој лежи програмирање, корисно је имати и овај вид знања, а свакако и велики додатак радној биографији.

Најбржи вид комуницирања

Познавање Морзеовог кода свакако би те издвојило јер већина људи се са овим сусрела само у детективским и научно-фантастичним филмовима и серијама. Морзеов код могуће научити и за само један сат, а ово је пожељна вештина која би ти могла затребати у кризним ситуацијама. Уз то, ово ти може помоћи да побољшаш своје памћење, да боље разумеш комуникацију или једноставно да развијеш тајну комуникацију са својим пријатељима.

Морзеов код, кодирање, језик глувонемих – безброј могућности

Знаковни језик

Ово ти можда делује као непотребна вештина, али ниједно знање није сувишно и свако може наћи своју сврху. Иако не познајеш глувонеме особе, не значи да их никада нећеш упознати или да овиме нећеш обогатити своју базу знања. Размисли. Колико њих може да се похвали да зна језик глувонемих? Уз Јутјуб туторијале и сајтове посвећене учењу овог језика, већ за неколико дана можеш савладати овај изазов.

Маркетинг курсеви на дохват руке

Ово је једно од занимања на које често можеш наићи у огласима за послове. И не, не мораш завршити скупи курс или факултет да би имао дубље знање о маркетингу и његовом примењивању. На Academy сајту бесплатно можеш научити све о оптимизацији веб-сајта, блоговима, почетним страницама и маркетинг стратегији.

Изазов! Научи све главне градове!

Осим што ћеш побеђивати у Занимљивој географији, боље ћеш упознати ову планету за коју си тако сигуран да је већ добро познајеш. Задај себи изазов да научиш све државе света и њихове главне градове. Изненадићеш се колико интересантних чињеница ниси знао и колико си можда имао предрасуда о неким деловима света. Ако желиш да повећаш изазов, на листу додај и реке и планине. Резултат је раст самопоуздања и схватање да постоји нешто што те издваја од свих – вештине, знање и информисаност.

Тина Натарош

Фотографија: unsplash.com

Leave a comment