У среду, 3. јануара, у 20 часова руски филм „Легенда о Коловрату“ који обара све рекорде гледаности биће премијерно приказан у Арени Синеплекс када ће новосадска публика имати прилику да поздрави аплаузом главног глумца филма, Илију Малакова.

Легенда о Коловрату у Арени

Филм је већ започео свој биоскопски живот у Русији и по резултатима надмашио Викинга. Биоскопско отварање овог епског спектакла је треће у историји руске кинематографије.

Филм од 16 милиона долара

Буџет филма од близу 16 милиона долара искоришћен је за што вернији приказ овог јединственог подухвата у историји човечанства. Најмодерније технолошки унапређене камере омогућавале су снимање и до 2000 слика у секунди, а уз најновије специјалне ефекте на којима је радило преко 450 стручњака, дочаране су јединствене сцене борбе између руских витезова и монголских Татара. Управо због тога и не чуди да је преко 80 земаља и пре премијере откупило права за овај филм.

„Филм је базиран на причи о уништењу Рјазана о којој су подељена мишљења различитих историјских извора и саме легенде. Зато се нисмо фокусирали на историјске детаље, већ смо на основу познатих чињеница створили епски свет, истичући осећања и искуства људи која чине разлику између обичног човека и хероја, какав је био Коловрат. Ово је управо прича о храбрости, издржљивости и пожртвованости једног хероја нације“, каже један од два редитеља овог филма Дзханик Фаyзиев, нашој публици познат по филму „Турски гамбит“.

Режију потписују Дзханик Фаyзиев и дебитант Иван Схуркховетскиј. Главне улоге тумаче Илија Малаков, Алексеј Серебрјаков, Александар Илин.

Leave a comment