У част прерано преминулог др Филипа Брковића, Факултет политичких наука Универзитета у Београд, Студентски парламент Факултета политичких наука, породица Брковић и Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе расписују конкурс за доделу „Награде др Филип Брковић“.

Знање се исплати!

Ко може да се пријави?

Право на аплицирање имају студенткиње и студенти Факултета политичких наука који су завршили основне студије у року не дужем од 46 месеци од почетка студија, са просечном оценом 9.00 или више, а који су се истакли и у пружању доприноса развоја положаја студената на Факултету, као и унапређењу квалитета академског живота.

Овогодишњи конкурс односи се на генерацију која је први пут уписала прву годину основних студија 2013. године.

Пријава

Кандидати се пријављују достављањем ЦВ-ја и мотивационог писма (до 500 речи) у коме се кандидат представља комисији и објашњава зашто је баш он/она особа која треба да добије награду и како ће му награда помоћи да се даље усавршава.

Кандидати се не морају пријавити лично, односно могу бити номиновани и од стране њихових колега, који ће у мотивационом писму образложити зашто мисле да одређена особа треба да буде добитник ове награде.

Пријаве је потребно послати на мејл studentski.parlament@fpn.bg.ac.rs до 15.01.2018. За све додатне информације можете се обратити на мејл bojan.vranic@fpn.bg.ac.rs.

Додела награде

Фонд за награду износи 100.000 динара. Свечана додела награда је 29. јануара, на годишњицу смрти др Филипа Брковића. Том приликом ће, у част др Филипу Брковићу, предавање на тему Justice, democracy and patriotism in today’s world одржати угледни политички филозоф проф. др Филип Паријс, редовни професор Универзитета у Лувену (Белгија) и гостујући професор Универзитета у Оксфорду (Уједињено Краљевство).

Извор: iserbia.rs

Leave a comment