Politechnico di Milano налази се међу 20 водећих универзитета у Европи. Са око 40.000 уписаних студената и преко 1000 професора, највећи је италијански универзитет за велики број техничких и природних наука, архитектуру и дизајн. Други круг конкурса за упис мастер студија на Универзитету Politechnico di Milano биће отворен од 10. јануара до 13. марта 2018. Настава почиње у септембру 2018.

                         Студирај у Милану!

Сви пријављени студенти биће узети у обзир за доделу ПЛАТИНИУМ, ГОЛД и СИЛВЕР стипендије, као и ДСУ стипендије.

Проф. Иван Мангов је представник Politechnico di Milano за Србију, Црну Гору и БиХ. За додатне информације о стипендијама и асистенцију приликом конкурисања, као и обавезну регистрацију кандидата, пиши на адресу ivan.mangov@gmail.com.

ПЛАТИНИУМ стипендија за најбоље студенте износи 13. 886€.

Студенти који добију ГОЛД стипендију, у износу од 8.886€ годишње, имаће покривене трошкове смештаја у студентском кампусу као и покривене трошкове школарине.

СИЛВЕР стипендија покрива трошкове школарине у износу од 3.886€ годишње.

Стипендије су намењене студентима који долазе из земаља ван Европске уније. За доделу стипендије није потребно посебно аплицирати, сви кандидати пријављени за упис на мастер студије ће бити аутоматски узети у обзир и за доделу стипендије. Годишња школарина за мастер студије износи 3.886€.

Politechnico di Milano такође нуди студентима смештај по повлашћеним ценама у неком од следећих студентских домова. Цене смештаја се крећу око 300€ месечно, али варирају у зависности од кампуса, те је потребно распитати се за сваки појединачни студентски дом. Студенти који буду добили ПЛАТИНИУМ или ГОЛД стипендију имаће у оквиру стипендије покривене трошкове смештаја.

Студенти који још нису дипломирали могу конкурисати и без претходног стицања дипломе, тако што ће доставити уверење са факултета да могу стећи диплому пре одласка на студије у Милано.

Одлуку о пријему кандидата као и одлуку о додели стипендије или ослобађању од плаћања школарине, доноси комисија сачињена од професора са одсека за који кандидати конкуришу.

Приликом оцењивања досијеа кандидата комисија ће обраћати посебну пажњу на просек у досадашњем студирању, биографију, мотивационо писмо и препоруку професора.

Пријављивање на мастер студије се не наплаћује, а сви пријављени кандидати биће узети у обзир за доделу стипендија. Рок за пријаву је до 13.03.2018. године.

Извор: najstudent.com

Leave a comment