Мирис врелог чаја. Звуци пуцкетања ватре. Удобна фотеља. Филм може да почне.

Празници се ближе и полако почиње да трепери новогодишња еуфорија. Ово је један од најишчекиванијих периода године, а оно што нас посебно све радује јесте празнични телевизијски програм. Ово је наш предлог филмова који ће те сигурно загрејати и уз које ћеш уживати док испијаш топлу кафу и одбројаваш дане до нове године.

Извор: risabg.com

200 цигарета (200 Cigarettes)

Ова комедија из ’99. окупила је познате глумце попут браће Афлек и Кејт Хадсон, а смештена је у ’81. годину. Радња прати неколико младих из Њу Јорка у ноћи дочека чији се животи преплићу док покушавају да пронађу љубав и смисао. Овај винтиж филм са одличном музичком подлогом вратиће те у период осамдесетих, али и подсетити да млади и данас теже истим стварима.

Јесен у Њу Јорку (Autumn in New York)

Вил Кин је женскарош у годинама и успешни шеф ресторана . Након што упозна двадесетдвогодишњу Шарлот која болује од неизлечиве болести, почиње да мења свој став упркос томе што нису желели да њихова веза буде озбиљна. Поред шарених јесени у Централ парку, филм обилује и божићним и снежним призорима.

Извор: drafthouse.com

Пази се (Better Watch Out)

Уколико волиш хороре и трилере, овај не би требало да пропустиш јер поред празничне атмосфере има и пуно преокрета, а крај те неће оставити равнодушним. Ешли је бејбиситерка дванаестогодишњег дечака који је заљубљен у њу. Иако је мислила да ће ноћ бити мирна и једноставна, у кућу им упадају провалници, али се испоставља да је ово више од обичне провале.

Фатална несрећа (Crash)

Добитник три Оскара, криминалистичка драма због које ћеш се запитати колико заправо познајеш себе и своје реакције. Кроз 36 сати, животи неколико становника Лос Анђелеса постаће заувек повезани, а кроз ове случајне сусрете преиспитаће своје ставове, предрасуде и моћ искупљења.

Извор: younghollywood.com

Новогодишње вече (New Year’s Eve)

Романтична комедија из 2011. године која је део неофицијалне трилогије Гарија Маршала, окупила је славну глумачку екипу, међу њима Хали Бери, Џона Бон Жовија и Роберта де Нира. Одвија се током дочека Нове године у Њу Јорку, а слично филму 200 цигарета, прати неколико дешавања истовремено и приказује нам утицај овог празника на карактере.

Тина Натарош

Leave a comment