У циљу промовисања изучавања свих аспеката јапанског друштва и културе у Републици Србији, као и јачања српско-јапанског пријатељства, компанија ЈТ Интернатионал а.д. Сента, која послује у саставу Јапан Тобако Интернатионал групе, у сарадњи са Амбасадом Јапана у Републици Србији расписује конкурс за доделу пет стипендија у износу од по 100.000 динара за израду истраживачког рада на тему у вези са Јапаном.

Нека те Јапан инспирише за истраживање!

Право учешћа на конкурсу имају студенти основних, постдипломских и докторских студија свих акредитованих универзитета у Републици Србији и истраживачи који нису у сталном радном односу.

За учешће на конкурсу потребно је поднети предлог истраживачког рада на тему у вези са Јапаном, из једне од следећих области:

 • Друштвених и хуманистичких наука (економије, права, политичких наука, филозофије, јапанског језика и књижевности)
 • Културе и уметности
 • Каизен менаџмента

Потребна документа за учешће на конкурсу:

 • Попуњена пријава
 • Попуњене, оверене странице важећег индекса са основних, постдипломских или докторских студија акредитованих универзитета у Републици Србији
 • Диплома завршеног факултета са додатком дипломи, односно уверењем о положеним испитима уколико је кандидат завршио студије или је на постдипломским или докторским студијама
 • За истраживаче – списак научних радова
 • Уверење, односно потврда Националне службе за запошљавање или ПИО фонда Србије да кандидат није на евиденцији лица у радном односу
 • Лична карта или пасош
 • Препорука професора основних, постдипломских или докторских студија акредитованих универзитета у Републици Србији

Попуњену пријаву на српском или енглеском језику и остала наведена документа, скренирана и у ПДФ формату, можеш послати електронском поштом на адресу konkurs@sakurastipendije.rs.

Пријаве морају стићи на наведене адресе најкасније до 15. јануара 2018. до 17 часова.

Од уредно поднетих пријава, комисија ће изабрати 5 (пет) учесника, подносилаца предлога истраживачког рада, који ће стећи право на појединачну стипендију у износу од 100.000 динара уколико најкасније до 3. септембра 2018. године до 17 часова, пошаљу истраживачки рад према поднетом предлогу електронском поштом на адресу konkurs@sakurastipendije.rs.

Укупан износ појединачне стипендије од 100.000 динара изабраним учесницима даје се за период израде истраживачког рада и биће исплаћен у два једнака дела на следећи начин:

 • Авансни део укупног износа од 50.000 динара у року од 30 дана од објаве имена изабраних стипендиста
 • износ од 50.000 динара у року од 30 дана од када комисија оцени да је поднет истраживачки рад усклађен са поднетим предлогом, односно пријавом на конкурс.

Резултати конкурса биће објављени до 15. фебруара 2018. године, а комисија ће верификовати поднете радове дана 16. фебруара 2018. године, и то на интернет страници.

Сви заинтересовани могу добити додатне информације уколико пошаљу питања на е-маил адресу: konkurs@sakurastipendije.rs.

Напомена: Учесници који не поднесу рад у предвиђеном року или чији рад комисија оцени као неусклађен са поднетим предлогом, односно пријавом на конкурс, а примили су авансни део уплате стипендије, не остварују право на пуни износ стипендије и у обавези су да авансни део врате даваоцу стипендије.

Извор: najstudent.com

Leave a comment