Хуманитарни концерт под слоганом „Сви смо хумани, само нас на то треба понекад подсетити“ поново дивним музичким програмом усрећио Новосађане који су уместо улазница донели слаткише за малишане.

Хуманитарни концерт
Публика је уживала у једночасовном програму.

Пету годину заредом екипа из Друштва за развој и примену психологије и медија „Одигос“ синоћ је организовала хуманитарни концерт у Културном Центру Новог Сада. Две сјајне харфисткиње, Мина Момчиловић и Јелена Тодоровић, приредиле су диван концерт харфе у сврху прикупљања слаткиша као новогодишњих поклона који су намењени деци из Удружења дистрофичара Војводине, деци са церебралном парализом као и за бескућнике из Новог Сада.

Добра промена

Председник Удружења Одигос”, Немања Достан је за Омладинске новине причао о почетку овог пројекта који се одржава већ пети пут заредом. Он је такође истакао значај организовања хуманитарних дешавања.

„Приметио сам да из године у годину има све више промена и да људи све више и више организују догађаје оваквог типа што је свакако и потребно и драго ми је да смо можда и ми некога подстакли на то“, рекао је Достан.

Хуманитарни концерт
Немања Достан у разговор са нашом новинарком.

Весели период                              

Харфисткиња, а уједно и професорица у школи и асистенткиња на Академији уметности Мина Момчиловић каже да је веома задовољна свиме што су постигли за ове четири године, колико је она у тиму.

„Заиста смо успели доста тога да урадимо, сваке године нешто ново убацујемо, али гледамо да програм буде разноврстан. Паковање и дељење пакетића је заиста један весели период мог живота јер за празнике можемо да усрећимо децу“, нагласила је Момчиловићева.

Концерт харфи је трајао сат времена, где су присутни имали прилику да чују дивне изведбе разноразних мелодија, како страних, тако и балканских народних мелодија.

Мима Момчиловић је за Омладинске новине нагласила како су сви добродошли и да је много битно покренути свест код људи, како бисмо сви увидели колико је битно и дивно бавити се неким хуманитарним радом.

 

Кристина Ивковић Ивандекић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment