Централно-европски универзитет (ЦЕУ) у Будимпешти расписао је конкурс за упис на мастер и докторске студије за школску 2018/2019. годину.

                          ЦЕУ нуди стипендије

Рок за пријаву је 1. фебруар 2018. године, а сви који пошаљу апликацију до тог датума истовремено конкуришу и за стипендију која покрива школарину, здравствено осигурање и трошкове становања у студентском кампусу или приватном смештају за студенте докторских студија. Стипендије се додељују на основу академских заслуга и социјалног статуса и доступне су за већину мастер програма, за студенте из било које земље. Добра вест је да највећи број примљених студената добије неку врсту стипендије, у претходној школској години преко 85%.

Ако желиш да студираш на ЦЕУ, потребно је да изразиш своје интересовање попуњавањем овог упитника. Централно-европски универзитет у Будимпешти је од свог оснивања 1991. године до данас стекао репутацију престижног европског и светског универзитета који негује мултинационално и мултикултурално окружење. Интердисциплинарни приступ као метод учења и истраживања има централно место на овом универзитету. Однос студената и професора је 8:1, што значи да студенти могу да остваре добар контакт са професорима и сарађују са њима у току школске године.

Са око 1.448 студената из више од 115 земаља, ЦЕУ заједница је сачињена од ретке мешавине националности, етничких група и култура што је чини идеалним окружењем за испитивање тема „отвореног друштва“ као што су нове демократије, слобода медија, национализам, људска права и владавина права.

Универзитет је акредитован у Сједињеним Америчким Државама и у Мађарској и нуди чак 49 мултидисциплинарних програма, на 15 департмана за мастер и докторске студије. На ЦЕУ-у постоји и 20 истраживачких центара. За више информација у вези са доступним програмима и департманима можеш погледати овде.

Кандидати који конкуришу на неки од мастер програма морају поседовати уверење о претходно завршеним основним студијама тј. мастер студијама уколико конкуришу на неки од програма на докторским студијама. Настава на свим мастер и докторским програмима које нуди ЦЕУ се одвија на енглеском језику те кандидати морају доставити доказ о положеном тесту енглеског који уз осталу документацију треба послати најкасније до 1. фебруара 2018. године. Конкурсна документација обухвата попуњену онлајн пријаву, два писма препоруке, биографију и додатна документа у зависности од тога за који департман се конкурише. Више о потребној документацији можеш пронаћи на овом линку.

Уколико желиш да сазнаш више о процесу пријаве, доступним програмима и стипендијама можеш доћи у Београдску отворену школу (Масарикова 5/16) на индивидуалне консултације које је потребно заказати, слањем поруке на мејл akademsko.savetovanje@bos.rs или телефоном на број 011 30 61 577.

Извор: najstudent.com

Leave a comment