Први „Gaming opeNS“ у Новом Саду одржава се од 1. до 3. децембра 2017. године на пет локација у ширем центру града.

                              Gaming opeNS

Основна идеја Gaming opeNS-а јесте да се у једном викенду, читава гејминг индустрија и све што је прати, отвори ка широј јавности. Нови Сад је град са најразвијенијом субкултуром играча и љубитеља друштвених и електронских игара у Србији, а да то није познато широј заједници.

Стога је Фестивал и окупио групу младих људи који се најпрофесионалније баве различитим поджанровима гејминга у граду – од боард играра, преко електронских до самих креатора играра.

Читав концепт Gaming opeNS-а замишљен је тако да удружења и играчки клубови током дана Отворених врата организују турнире, трибине, и туре са водичима за све Новосађане – својеврсна верзија већ популарне Ноћи музеја.

Главни догађаји ће се одржавати другог и трећег дана и подразумевају турнире, едукативна предавања и презентације игара на различитим локацијама, од којих издвајамо – клуб друштвених игара „Gaming centar“, односно е-спортс клуб „LvLUp“.

У клубу друштвених игара „Gaming centar“ реализоваће се онај део пројекта који се тиче друштвених игара. Клуб ће „отворити врата“ свим заинтересованим гостима да се опробају у некој од бројних игара, али ће бити организовани и турнири професионалаца у најатрактивнијим играма, који по правилу изазивају велико интересовање. Сличан концепт замишљен је и на другој локацији, е-спортс клубу „LvLUp“, где ће бити организован и турнир са примамљивим наградним фондом, који обезбеђује долазак професионалних играча из других градова.

Идеја је да се и Новосађани укључе да се играмо заједно. Оне који обиђу све локације, осим игре и забаве, чекају и награде.

Према досадашњем искуству партнера, сличне манифестације у региону пружају посебно младим људима прилику и простор за социјализацију, као основну предност друштвених игара. Истовремено, многе игре саме по себи захтевају логичко размишљање, планирање, креативност, сарадњу и координацију са другим играчима, што све заједно развија многе вештине. „Gaming opeNS“ уједно је простор за социјализацију, друштво и провођење квалитетног времена са породицом и пријатељима, отворен за све Новосађане.

Leave a comment