Ревија најбољих филмова са овогодишњег међународног фестивала Ухвати са мном овај дан/Ухвати филм биће приказана у више градова Србије.

                           Ухвати филм

Сада већ традиционално и Лозница је уписана на мапи Ухвати филм путовања, и то 17. новембра, у Канцеларији за младе Лозница од 14h. Караван у Лозници заједнички је напор КАО Парнаса и Канцеларије за младе Лознице.

Ухвати филм представиће се и на мултиконгресу Serbian Vision у Београду. Другог конгресног дана, 26. новембра од 18h, биће приказани најбољи филмови са Фестивала у хотелу Radisson Blu Old Mill, у сали М4.

Публика широм Србије у оквиру филмских каравана, моћи ће да погледа филмове о љубави, породичним односима и подршци, уметности, као и самосталности и специфичности положаја жена са инвалидитетом, након чега ће уследити и дискусија са публиком. Целокупан програм бесплатан је за посетиоце.

Међународни филмски фестивал Ухвати са мном овај дан/Ухвати филм одржава се од 2003. у Новом Саду и обухвата пројекције филмова и пратећи програм на тему инвалидности. Ове године приказано је укупно 34 филмова из преко 25 земље света, на тему достигнућа и изазова са којима се сусрећу особе са инвалидитетом. Подршку организатору КАО Парнасу у реализацији целокупног фестивала и филмских каравана помогли су Министарство културе Републике Србије, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и ЕРСТЕ банка.

Leave a comment