Позивамо све девојке и жене на предстојећу Rails Girls дводневну радионицу која овог пута прима чак 100 учесница које би научили како да на практичан начин остваре своје идеје.

                  Rails Girls – Немања Кнежевић

Организација Rails Girls Београд заједница 2. и 3. децембра организује у Фабрици (Булевар Деспота Стефана 115) до сад највећу дводневну бесплатну радионицу за чак 100 учесница.

Радионица је посвећена савладавању основа веб програмирања уз коришћење Ruby on Rails технологије.

Идеја РГБ радионице је да полазницама пружи подршку у учењу и алате који ће им помоћи да на практичан начин остваре своје идеје. Ово је такође добар полигон за откривање способности за које можда нису знале да поседују, проналажење људи са истим, учење у групи, проналажење мотивације за даљи рад.

Рад у малим групама са менторском подршком је нарочито важан за све оне које се први пут сусрећу са програмирањем, али и за полазнице са претходним искуством, које на овај начин брже и лакше усвајају нова знања.

Овом пројекту посебно је допринео ирски стартап LearnUpon, најбрже растући систем за управљање онлајн учењем, који наставља да подржава одржавање бесплатних РГБ радионица. Као и до сада иза организације радионице стоји Spacevent.

Више информација о радионици можеш пронаћи ОВДЕ. Пријави се до 19.11.2017.

Пријавни формулар за Rails Girls радионицу можеш пронаћи ОВДЕ.

Извор: iserbia.rs

Leave a comment