LGBT*IQA Удружење Оквир позива све заинтересоване ауторе и ауторке који/-е се баве писањем квир прозе и поезије да се пријаве на наградни конкурс „Шаролика пера“.

Ако имаш склоности ка писању, пријави се!

Сврха конкурса јесте подизање свести о сексуалности, родним идентитетима и LGBT*IQA правима. Овим позивом желимо дати простор талентованим ауторима и ауторкама да буду креативни/-е и представе свој таленат и љубав према писаној речи како LGBT*IQA заједници тако и широј јавности у Босни и Херцеговини.

Право учешћа имају све особе које пишу на Б/Х/С језику. Аутори и ауторке своје радове могу доставити на било којем од два званична писма у БиХ: латиница или ћирилица. Нема тематских ограничења.

Радови морају бити ауторски и не смију бити претходно публиковани. Аутори и ауторке могу послати једну причу у обиму од 10 000 карактера са проредима и/или једну песму. Радови се шаљу у MS Word формату.

На овоме конкурсу ће бити додељене две новчане награде: једна за најбољу причу у износу од 180,00 КМ, друга за најбољу песму такође у износу од 180,00 КМ.

Удружење Оквир задржава право објављивања награђених и осталих радова пристиглих на конкурс. Аутори и ауторке награђених и осталих радова који ће ући у селекцију за објављивање на комуникацијским каналима Удружења Оквир (веб страница, Фејсбук страница) уступају своја ауторска права Удружењу Оквир без надокнаде. Конкурс је анониман.

Радове слати под шифром са назнаком: За конкурс Шаролика пера. Разрешење шифре са подацима аутора/ке (име и презиме, број телефона, е-маил адреса) се шаље уз радове на е-маил адресу info.okvir@gmail.com најкасније закључно са 30. новембром 2017. године. Сви доспели радови ће бити оцењивани од стране трочланог стручног жирија којег чине књижевнице и књижевници те један члан/-ица Удружења Оквир.

Награђени аутори и ауторке ће о резултатима конкурса као и датуму те начину уручивања награда бити обавештени/-е путем е-маила 5 дана након затварања конкурса.

Конкурс за најбољу квир причу и песму се реализује у склопу пројекта Хелсиншки одбор за људска права/Helsinki Committee for human rights „(Не)видљиве мањине-Нулта толеранција према дискриминацији ЛГБТ особа”, подржаног од стране Програма подршке маргинализованим групама USAID PPMG.

Извор: konkursiregiona.net

Leave a comment