Универзитет у Крагујевцу у сарадњи са Еразмус+ објавио је позив за стипендирану мобилност на Универзитету Нова у Лисабону (Португалија).

           Пријави се за студентску размену у                                         Лисабону!

На конкурс се могу пријавити студенти свих нивоа академских студија (размена у трајању од 1 семестра) најкасније до 10. новембра 2017. године.

Студијске области доступне студентима Универзитета у Крагујевцу: Law, Business and Administration, Information and Communication Technologies на следећим факултетима:

  • Faculty of Law (FD)
  • Faculty of Information and Communication Technologies (NOVA IMS)

Заинтересовани кандидати морају пратити пријавну процедуру Универзитета Нова у Лисабону, односно потребно је отворити налог на е-порталу: http://icm2017.unl.pt/

Водич за заинтересоване кандидате погледај овде.

Упутство за пријаву кандидата и листу докумената за пријаву можеш погледати овде, а академску понуду Универзитета Нова у Лисабону овде.

1. Заинтересовани кандидати за мобилност на Правном факултету могу да се пријаве за мобилност на нивоу основних или мастер академских студија, а кандидати за мобилност на Факултету за информационе и комуникационе технологије на нивоу основних и докторских академских студија.
2. По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу извршиће валидацију пријава (техничка провера пријава – да ли су пријављени кандидати регистровани као студенти, и провера валидности поднетих докумената). Након валидације пријава, следи процес евалуације који спроводи Универзитет Нова у Лисабону.
3. Универзитет Нова у Лисабону одлучује о финалној селекцији кандидата сходно броју стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.
4. Мобилност студената реализоваће се у летњем семестру академске 2017/18. године.
5. Приликом припреме Предлога плана студија, односно Уговора о учењу потребно је да се студенти консултују са Еразмус+ координатором на свом факултету, односно са шефом Катедре и предметним наставницима.
6. Обезбеђена је месечна стипендија у износу од 800 евра за трошкове живота и путни трошкови у износу од 360 евра.

Уколико ти је потребна помоћ у припреми докумената, савете можеш потражити на сајту ЦзРк-а у секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената. За сва питања можеш нас посетити или контактирати телефоном или мејлом.

Контакт телефон: 034 300 425
Е-пошта: erasmus@kg.ac.rs

Извор: najstudent.com

Leave a comment