На молбу песника који нису стигли да пошаљу своје радове на конкурс, уместо првобитног рока за приспеће радова 21. септембра 2017. године, односно до Међународног дана мира, конкурс Песмодари мира ће бити отворен до краја новембра 2017. године.

песмодари мира
Песмодари мира – имаш још времена за пријаву!

Због великог интересовања, у знак на Слађану Јовановић, шахисткињу (16.3.1975 – 14.11.1996), из Мачванског Прњавора која је погинула у саобраћајној несрећи, расписује се Други међународни књижевни конкурс под називом: Песмодари мира, у сарадњи са иницијатором Славицом Јовановић, новинарком и књижевницом и Издавачком кућом Сваирос из Београда, др Миланом Младеновићем, књижевником.

 

Теме песама

 

Прва песма би требала буде на тему шаха са јасном поруком: – Да се сви ратови света преселе на 64 шаховска поља. Друга песма би требала да буде на тему мира у свету, са поруком: – Стоп ратовима! И посвећена борби против тероризма, против хемијског и биолошког наоружања, са жељом да ведрим небом узлете бели голубови мира.

 

Критеријуми и начин пријаве

 

Позив је упућен свим ауторима дародарима и слободарима мира. Један аутор може послати највише две песме. Радови се шаљу под пуним именом и презименом, са краћом биографијом аутора, адресом и телефоном, на мејл slavicaj1969@gmail.com или на мејл slavicajov69@gmail.com.

Најуспешније ауторе очекују дипломе и друге награде. Радови треба да буду на српском језику.

У плану је и штампање зборника у коме ће се наћи најуспешнији радови. Зборник је самофинансирајући.

Учешће се плаћа са 500 динара на жиро-рачун Поштанска штедионица, на име Славица Јовановић бр. рачуна: 200-65929694-51, фотокопију уплате послати мејлом, са назнаком за штампање књиге или поштанском упутницом посТнеТ на име Славица Јовановић број: 063-807-59-35, са назнаком за књигу: ПЕСМОДАРИ МИРА 2017. По изласку из штампе, сваки учесник добиће свој примерак књиге.

Информације на телефон: 061-265-83-66 или на 063-807-59-35.

Имена награђених аутора биће саопштена у децембру, када ће бити штампан и зборник и одржана промоција, на којој ће бити проглашени најуспешнији песници.

Извор: najstudent.com

Leave a comment