Пројектантски биро Stattwerk д.о.о. из Београда, огранак истоимене немачке компаније, расписао је анкетни конкурс, отвореног типа, за идејно урбанистичко-архитектонско решење балканског еко-центра на Зеленом венцу у Београду. Од учесника се очекује да понуде пројекте који укључују зелене фасаде – вертикалне баште и коришћење обновљивих извора енергије, који ће обезбедити енергетску самосталност објекта.

Stattwerk
Stattwerk расписује конкурс – пријави се!

Stattwerk д.о.о. жели да расписивањем конкурса подстакне домаће архитекте да размишљају о одрживој архитектури и да допринесу реализацији првог зеленог, енергетски независног солитера на Балкану.

 

Шта обухватају предлози?

Пројектни предлози реконструкције дела градског блока на Зеленом венцу треба да садрже решења за садржаје планираног објекта: апартмане, ресторан, бар и видиковац као и пословни простор намењен искључиво еколошки оријентисаним компанијама, едукативни еко-центар и гаражни простор.

Право учешћа имају дипломирани архитекти, који поседују држављанство Републике Србије или живе и раде на њеној територији, као и фирме које делују у области архитектуре и урбанизма у земљи.

 

Студенти, ово је за вас! 

 

Stattwerk д.о.о. подстиче и студенте свих архитектонских факултета на територији Републике Србије да размишљају о одрживим архитектонским пројектима анкетним конкурсом за добијање решења дизајна фасаде. Радови треба да буду у складу са зеленом и енергетски ефикасном архитектуром.

 

Награде

 

Stattwerk д.о.о. је припремио новчане награде за троје најбољих студената – 1500 евра у динарској противвредности за најбољи рад и по 500 евра за друго и треће место. Такође, троје студената ће бити награђено и шестомесечним плаћеним праксама у пројектном бироу Stattwerk д.о.о. у Београду.

 

Жири

 

Радове учесника конкурса за дипломиране архитекте оцењиваће међународни жири у саставу: Алфредо Пењафиел, архитекта, студио „Roomz Architects“ (Немачка/Шпанија), председник жирија, Манфред Норберт Фиш, професор и директор Института за енергетски дизајн, соларне технологије и управљање технологијама зграда Архитектонског факултета Техничког универзитета у Брауншвајгу (Немачка), Флоријан Данер, архитекта, студио „Danner Yildiz Architekten“ (Немачка), Харалд Мај, дизајнер ентеријера, студио „Mayonzepte“, др Владан Ђокић, декан Архитектонског факултета Универзитета у Београду, Stattwerk д.о.о. – тим инжењера и креативаца учествоваће у укупној оцени као два члана жирија.

Када је реч о студентском конкурсу, поменутим члановима придружиће се др Будимир Судимац, професор Архитектонског факултета Универзитета у Београду, који ће заменити Владана Ђокића, као и Ивана Мишкељин, професорка Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду, док ће „Stattwerk“ тим учествовати као један члан жирија.

 

Рок за пријаву

Конкурси су отворени до 25. новембра 2017, а комплетне информације и конкурсна документација налазе се на овом линку.

Извор: najstudent.com

Leave a comment