Ново филмско остварење редитеља и сценаристе Драгана Пешикана, филм „Проклети пас“ премијерно је приказан јуче у Арени Синеплекс у Новом Саду. Након новинарске пројекције глумачка и ауторска екипа филма прошетала је црвеним тепихом и попричала са окупљеним новинарима.

Prokleti pas, premijera filma
Глумачка екипа прошетала је црвених тепихом.

Редитељ и сценариста филма, Драган Пешикан, након јучерашње пројекције у Арени Синеплекс рекао је како Новосађани треба да знају да је у овом филму реч о једној акционој црној комедији.

Новосађани треба да знају да је реч о једном етипичном филму, нешто што нисмо гледали последњих година у српским филмовима. Треба да знају да је ово један филм који покушава да има енергију филмова које имају британски филмови. Ово је филм у којем три даме носе главне улоге и тако филм даје прилику новим младим дамама, што није до сада био случај, не само у домаћој кинематографији, него и у светској, рекао је Пешикан.

Једна од те три даме је новосадска глумица Нина Сеничар која истиче лепу поруку коју филм оставља женама, а то је да кад се уједине – оне могу све.

Мислим да је ово година жена и скидам капу режисеру Драгану који је изрежирао овај филм и ставио три жене као три главне улоге. У Београду на пројекцији су биле јако добре реакције, а ми смо и хтели да сваком пролети тих сат времена док траје филм и да просто не знаш шта те је снашло, са осмехом на лицу, објаснила је Сеничарева и додала како филм прелази из жанра у жанр: из акције у драму, па у комедију, па чак и у неки апсурд.

Nina Seničar
Нина Сеничар истиче задовољство у раду на овом филму.

Млада глумица Маја Лукић каже како је жанр филма „Проклети пас“ сам по себи специфичан и да се нада да ће то публика и препознати. Она притом хвали свог колегу, Срђана Жику Тодоровића.

Жика Тодоровић као партнер, фантастично искуство и један одличан глумац који је заиста учинио 90% овог филма. Највећи изазов је био то што три жене воде целу причу и што је то као колективна улога, а у питању су три различита карактера која су на страни правде и освете, нагласила је Лукићева.

Глумица Јелена Галовић је са узбуђењем говорила како је због добре екипе на снимању било сјајно, забавно и изазовно. Са тиме се сложио  и Срђан Жика Тодоровић који је казао како му је са глумачке стране било тешко, али да је на крају све добро прошло.

Жика Тодоровић
Жика Тодоровић

У кратком опису ове акционе комедије пише да углавном ми бирамо пса, док се некада деси, као и у овом филму, да пас изабере нас. Због пса којем су дали име „FBI“, Александра и њен вереник случајно улазе у тајно складиште криминалаца. Александрина америчка лична карта и FBI пропусница њеног вереника доводе криминалце у забуну да је реч о међународној акцији. Главне глумице: Александра (Нина Сеничар), Јована (Јелена Галовић) и Марија (Маја Лукић) долазе у сукоб са криминалном бандом коју предводи нарко дилер Сергеј (Срђан Жика Тодоровић).

Главне улоге у овој акционој комедији тумаче: Срђан Жика Тодоровић, Нина Сеничар, Јелена Галовић, Маја Лукић, Игор Первић, Иван Јевтовић, Милош Влалукин, Милица Зарић. Филм је продуцирала кућа 3K Production, а дистрибутер је je Art Vista.

Од данас, 19. октобра, филм је на редовном репертоару Арене Синеплекс

 

Кристина Ивковић Ивандекић

Фотографија: Марија Ердељи

Leave a comment