Истраживања су показала да млади у Србији имају много потенцијала да се развијају и успеју у својим циљевима, али оно што их кочи јесте незапосленост и немогућност за рад на пољима на којима желе да се усавршавају. Поставља се питање, како смањити незапосленост и да ли је то уопште могуће?

Искористи све могућности уз AIESEC програме.

Један од начина да се коригује незапосленост јесу стручне праксе које пружају младима да се усавршавају лично и професионално, стекну релевантно, квалитетно искуство које касније могу да искористе у свом раду и буду први избор сваком послодавцу.

У среду, 25. октобра, у 19 сати у Стартит Центру у Новом Саду одржаће се презентација плаћених стручних пракси у иностранству у оквиру организације AIESEC на коју сви заинтересовани млади људи могу да дођу и чују више о томе како да оду на праксу и себи обезбеде пут ка бољем радном месту. На презентацији ће причати и Наташа Милешевић и Стефан Спасојчевић, студенти који су већ били на AIESEC праксама.

Сматрам да свако треба да оде на Глобал Талент праксу, јер ће стећи невероватно искуство што се тиче професије, а и упознаће много људи, успоставити нове везе, проширити видике и постати самосталнији и прилагодљивији, поручује Наташа Милешевић.

Глобал Талент – програм стручних плаћених пракси у иностранству, омогућава свим студентима завршних година, дипломцима, постдипломцима и свим младим људима, млађим до 30 година да оду у иностранство и стекну практично искуство радећи у компанијама и институцијама широм света. Млади имају прилику да раде и усавршавају се у области ИТ-ја, едукације, маркетинга, пословне администрације, продаје.

Оно што можете да очекујете на самој презентацији јесте:

  • На који начин сви заинтересовани могу да оду на праксе
  • У које земље и за које компаније и институције могу да раде и стичу искуство
  • Услови који су потребни за одлазак на праксу
  • Искуства људи који су били на праксама или који су још тамо

Стручна пракса представља идеалан начин да студент употпуни своју биографију и нађе се на самом врху при избору за посао. Млади имају прилику да раде на свом личном и професионалном развоју у једном изазовном, интернационалном окружењу. Младим људима се пружа могућност умрежавања са професионалцима и лидерима у свом послу од којих сваки студент може да научи и прикупи знање потребно за самосталан рад.

Ако си заинтересован дођи и информиши се више о праксама. Потребно је да попуниш пријаву за презентацију овде а за све остале информације и програме можеш да посетиш официјални сајт и Фејсбук страницу.

Leave a comment