Имаш проблем? Стручна лица имају решење!

Студентска поликлиника: Здравствена заштита, превентива и излечење студената су импертив ове службе. Зграда која се налази у Улици др Симе Милошвића 6, отворена је за помоћ свим студентима и у њој су запослени лекари опште праксе, стоматолози, гинеколози, психолози, као и одељења за гинекологију, дерматолози, оториноларинголози, офталмолози и доктори интерне медицине. У случајевима када је проблем изван поприлично опремљеног поликлиничког оквира, студент ће бити упућен, од стране поликлинике, на даље испитивање.

 

Најпре се мора отворити картон, а потом изабрати лекар одређене службе, а након тога, када и уколико дође до потребе да се обратиш лекару, потребно је донети књижицу и индекс и сачекати свој ред. Дакле, лекарска помоћ доступна је и ван твог локалног дома здравља.

 

Психолошка саветовалишта: Ако осећаш да је потребно да разговараш са неким о ономе што те већ неко време мучи, не оклевај да се јавиш у неко од психолошких саветовалишта. Она раде сасвим бесплатно, а врата на која можеш покуцати су у Дому здравља (Саветовалиште за младе), Центар Срце, СОС женски центар или Саветовалиште за брак и породицу.

 

Подршка је ту, твоје је само да се одважиш да потражиш помоћ.

 

Универзитетски спортски Савез Новог Сада: Уколико волиш спорт и бавиш се њиме, овај спортски савез је прави „тим“ коме треба да се прикључиш. У његовој организацији су надметања у различитим спортовима међу студентима свих факултета Новосадског универзитета, међу различитим универзитетима, али и међународна такмичења. Фудбал, кошарка, одбојка, рукомет, футсал, баскет, шах, изабери и пријави се на такмичења.

Бављење спортом се не завршава завршетком средње школе или променом града у ком си живео.

 

Дружи се! Тренирај!

 

Библиотекe: Универзитетска библиотека се налази у Улици др Зорана Ђинђића 1 и богато је опремљена издањима из свих области које се изучавају на факултетима у Новом Саду. Када спектар публикација постане недовољан, књиге се могу потражити и у значајним установама као што је Матица српска и Градска библиотека. Учлањење у Матицу српску на годину дана је 1500,00 динара, а у Градску библиотеку 250,00 динара.

Не заборави ни на семинарске библиотеке на свом факултету.

Ментори на факултету: За крај, вама најближи, али најчешће никада неупитани за помоћ – ментори. Улога ментора на сваком факултету је заправо да помаже у решавању студентских проблема. Суштински, њихов рад је усмерен на питања која се тичу студија, али не заборави да су професори пре свега људи, а потом и педагози и не устручавај се да затражиш помоћ и њихову подршку. Сигурно нећеш бити одбијен!

Снежана Ченад

Фотографија Марија Ердељи

Leave a comment