Да ли и ти имаш комшију или комшиницу у крају који су освајали награде на републичким такмичењима? Или имаш пријатеље из краја који су помагали заједници, али се о њима никад није писало у медијима? Време је да прославимо те свакодневне хероје! Време је да их учиниш видљивим тако што ћеш постати део iSerbia тима!

Моћ медија је велика, а посебно онлајн медија који пласирају разне садржаје. У мору садржаја запостављени су позитивни аспекти живота у локалним срединама. Млади, успешни људи, који могу бити пример свима, пролазе испод радара.

У том циљу је iSerbia, уз подршку Општине Земун, осмислила пројекат „Звезде из краја“ који има за циљ да обучи младе људе за веб новинарство, како би стекли праве алате за промовисање хероја из комшилука.

У оквиру овог пројекта 100 младих од 18 до 25 година из oпштине Земун ће имати прилику да на порталу iSerbia у рубрици Вести о звездама стекну праксу у трајању од месец дана из области веб новинарства. Након тога, њих 25 ће проћи онлајн семинар о маркетингу и веб новинарству – они најбољи наставиће праксу на порталу iSerbia, где ће постати пуноправни чланови дописници.

Ко може да се пријави?

На конкурс се могу пријавити:

  • ђаци средњих школа и студенти факултета у oпштини Земун (без обзира на пребивалиште),
  • сви млади од 18 до 25 година који имају пребивалиште у oпштини Земун, без обзира на то коју школу или факултет похађају,
  • у случају слободних места, и сви остали млади са територије других општина.

Најбољи полазник или полазница добија награду!

Начин и рок за пријаву

Да би се пријавио треба да попуниш пријавни формулар на овом линку најкасније до 15.10.2017. године.

Кад ће се одржати обука?

Обука ће се одржати онлајн. Све се ради из удобности своје фотеље, а наш тим за подршку је увек поред мејла за одговоре на сва питања.

За додатна питања пошаљи мејл на stipendije@iserbia.rs под назнаком: Школа веб новинарства „Звезде из краја“.

Leave a comment