Стеријино позорје расписало је конкурс за оригинални домаћи драмски текст, под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, Градске управе за културу Новог Сада и Секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама АП Војводине.

Уколико пишеш оригиналне драме које ниси до сада објавио/-ла, ово је значајна прилика за тебе. Зато прочитај услове и крени са припремом пријаве и радова.

Рок за слање радова је 30. новембар. Одштампане текстове са шифром треба послати на адресу: Стеријино позорје (за конкурс), Змај Јовина 22/И, 21000 Нови Сад.

У оквиру конкурса додељиваће се само једна награда која подразумева Стеријину значку, сертификат и финансијски део  награде у износу од 400 хиљада динара.

Биће разматрани оригинални драмски текстови изворно написани на српском или преведени на српски језик. Жири ће узимати у обзир необјављене, неизвођене и ненаграђене драмске текстове.

Одлуку о награди жири доноси до 28. фебруара 2018. године, а додела награде биће 29. марта 2018. године на дан Стеријиног позорја.

Leave a comment