Одмор на селу – прија и души и телу!

И након још једне године проведене у граду у ком студирамо, углавном се сви враћамо својим кућама где нас породица чека широм отворених врата. Многи иду како би се одморили, видели старе пријатеље и родбину, док поред тога траже посао којим ће убрзати време и самим тим зарадити за џепарац или путовање.

златни сунцокрет

Наши студенти из различитих села открили су нам шта је оно што њих весели и умирује у њиховом селу и зашто време воле да проводе у њему.

Јелена Стантић из Ђурђина (Суботица) каже како воли да проводи распуст код куће, у свом селу.

„Распуст проводим код куће јер се родитељи баве пољопривредом, па имам обезбеђен посао лети. Волим да возим бицикл, па је предност и то што нема гужве у саобраћају, а и ваздух је пријатнији“, закључује Јелена и каже како се на распусту увек окупи друштво, па никоме није досадно.

djurdjin

Тијана Гајић из Ратковића (Рековац) каже како се ништа не може упоредити са чистином планинског ваздуха.

„Прија ми боравак у Ратковићу, иако се код куће не одмарам физички, само психички, што ми је исто јако битно. Волим животиње, па ми није тешко да будем у штали, на против“.

ratkovic

Марио Војнић Зелић из Старог Жедника (Суботица) наглашава како на селу никада није досадно.

„У мом селу, Старом Жеднику, највише волим лети да проводим време јер никада није досадно; увек може да се нађе нешто занимљиво да се ради. То су често послови око куће, на њиви или у пластенику“, закључује Марио и додаје како више воли село од града јер у селу има већу слободу.

stari-zednik

Сузана Ђурић из Беле Реке (Шабац), као позитивну страну наводи то што се у селу сви познају, па на улици може свакоме да се јави.

„Овде највише волим да се одмарам првенствено због природе која ме окружује и климе која је таква да су вреле летње ноћи много подношљивије овде, него што је то случај у граду. Време углавном проводим тако што помажем својој породици у пословима везаним за њиву и воће. Прво смо почетком јуна брали малине, затим шљиве и купине. Слободно време волим да проводим дружећи се са сестрићима, у вожњи бициклом или једноставно излежавајући се“, закључује Сузана.

bela-reka

Јелена Мијић из Риђице (Сомбор) такође хвали своје село у ком воли да проводи време.

„Риђица је добра за љубитеље природе јер се на селу смењује много њива сунцокрета, кукуруза, жита. Такође, кроз њу протиче река Плажовић (Киђош). У селу има и много мостова по чему се Риђица и издваја од других села, а може да се види и дворац породице Ковач“, каже Јелена и додаје како ово село поседује и новоизграђену спортску халу.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Уколико и ви волите да проводите распуст код куће у свом родном крају, био то град или село, искористите га максимално док још трају ове најлепше и најпријатније летње ноћи!

Кристина Ивковић Ивандекић

Фото: unsplash.com

Leave a comment